Στην 34η και τελευταία αγωνιστική μπαίνει η Euroleague και για τα πλέι οφ είναι ακόμη δύο ανοικτές θέσεις, οι οποίες ψάχνουν κάτοχο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση, ωστόσο απόψε (20:00, Novasports 1) θα ψάξει στο Κάουνας την εκτός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις.

Το «τριφύλλι» αναζητά την πρώτη του νίκη σε ξένο έδαφος εδώ και τέσσερις μήνες, αφού σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε μόνο ένα «διπλό» και αυτό στην Ελλάδα, στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Κάτας έρχεται από τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, την οποία νίκησε 86-83 στην παράταση. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας, εκτός του ότι δίνει ψυχολογική τόνωση στους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη δύο αγώνες για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στη διοργάνωση, τα εξ αναβολής με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (12/04) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/04). Έτσι, παρόλο που είναι 34η αγωνιστική, δεν είναι και η τελευταία της ελληνικής ομάδας.

Ο Ισραηλινός τεχνικό δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών, αφού επανήλθε στη δράση και ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Αντιθέτως, οι Λιθουανοί θα παραταχθούν με πολλά προβλήματα στους ψηλούς, καθώς θα λείψουν σίγουρα οι φόργουορντ Ρούμπιτ και Χέις, ενώ ο σέντερ Λοβέρν μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολος. Επίσης, θα απουσιάσει ο γκαρντ/φόργουορντ Μιλάνκις, που δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως μετά τον τραυματισμό του.

Η Ζαλγκίρις έρχεται από ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν (71-70), που ήταν η 5η στις 6 τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague.

Οι ομάδες που διεκδικούν θέση στην οκτάδα

Την παρουσία τους στην τελική οκτάδα της Euroeague έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν Μονάχου, με τρεις πρώτες να έχουν «κλειδώσει» και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όση ουσιαστική βοήθεια μπορεί να προσφέρει αυτό σε ματς χωρίς κόσμο.

Από εκεί και πέρα, τις δύο θέσεις διεκδικούν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (με ματς λιγότερομ, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό), Μπασκόνια και Βαλένθια. Έτσι, τρία ματς είναι αυτά που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τα Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια – Μπασκόνια και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ.