Μετά από μία δεκαετία γεμάτη επιτυχίες ο Αργεντινός φορ αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σίτι και παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε από τις πιο έντονες στιγμές του «Κουν» Αγουέρο με τη φανέλα των «σίτιζενς».

Ονειρεμένο ντεμπούτο

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Αργεντινού ταιριάζει 100% το συγκεκριμένο ρητό. Το καλοκαίρι του 2011, όταν πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι, ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε, όσο κι αν το… μαρτυρούσε το ντεμπούτο του. Στις 15 Αυγούστου, στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, ο Αγουέρο μπήκε ως αλλαγή στο 60’. Τι έκανε στα εναπομείναντα 30 λεπτά; Πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ, στο 4-0 επί της Σουόνσι. Η εποχή «Κουν» μόλις είχε ξεκινήσει στο Ετιχάντ.

Γκολ-τίτλος

Η κορυφαία στιγμή στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου έχει τη δική του υπογραφή. Η Σίτι κυνηγούσε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1968 και στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν ήταν ισόβαθμη με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτό σήμαινε πως της αρκούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την αντίπαλό της. Την ώρα που οι «μπέμπηδες» νικούσαν τη Σάντερλαντ, οι «πολίτες» έδειχναν να αυτοκτονούν απέναντι στην ΚΠΡ. Οι Λονδρέζοι είχαν το προβάδισμα με 1-2 μέχρι τις καθυστερήσεις και έστελναν το τρόπαιο στο Ολντ Τράφορντ. Η ισοφάριση του Τζέκο έδωσε ελπίδες στη Σίτι, με τον Σέρχιο Αγουέρο να ολοκληρώνει την ανατροπή. Σκόραρε στο 94’ για το τελικό 3-2, χαρίζοντας στην ομάδα του το πρώτο πρωτάθλημα, μετά από 44 χρόνια.

Χατ-τρικ με Μπάγερν

Μπορεί στην Premier League να είναι πρώτος στη λίστα των χατ-τρικ, όμως στο Champions League o Αργεντινός δεν κατάφερνε τόσο συχνά να σημειώνει τρία γκολ σε ένα ματς. Την πρώτη φορά που το έκανε, έδωσε το «φιλί της ζωής» στη Σίτι και μάλιστα με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, το Νοέμβριο του 2014. Οι «πολίτες» είχαν χάσει πολλούς βαθμούς και το ματς με τους Βαυαρούς είχε το χαρακτήρα τελικού. Ο Αγουέρο είχε σημειώσει το πρώτο γκολ της ομάδας του, όμως οι Γερμανοί είχαν κάνει την ανατροπή. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, ο «Κουν» πέτυχε δύο ακόμη γκολ, οδηγώντας την ομάδα του στο νικηφόρο 3-2.

«Πεντάρα» σε ένα ματς

Είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. Ο Αργεντινός μετράει 12, έναντι 11 του δεύτερου της λίστας, Άλαν Σίρερ. Το παιχνίδι, όμως, που κυριολεκτικά έσπασε τα κοντέρ ήταν τον Οκτώβριο του 2015, απέναντι στη Νιούκαστλ. Μέσα σε διάστημα 20 (!) λεπτών, ο Αγουέρο σημείωσε πέντε τέρματα, οδηγώντας τη Σίτι στο εντυπωσιακό 6-1. Με αυτόν τον τρόπο μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών – μαζί με τους Κόουλ, Σίρερ, Ντεφόε και Μπερμπάτοφ – που σκόραραν πέντε φορές σε έναν αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών

Σε ηλικία 22 ετών πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Ετιχάντ και μέσα σε μόλις έξι χρόνια έγραψε ιστορία με τη φανέλα του συλλόγου. Ο Έρικ Μπρουκ είχε χρειαστεί 13 χρόνια για να φτάσει τα 177 τέρματα και γίνει πρώτος σκόρερ της Σίτι. Αυτό το ρεκόρ κράτησε πολλές δεκαετίες, με τον Αγουέρο να το συνθλίβει, σε πολύ μικρότερο διάστημα από τον Άγγλο επιθετικό. Σε ένα ματς του Champions League απέναντι στη Νάπολι, το Νοέμβριο του 2017 (νίκη για τη Σίτι με 4-2), ο «Κουν» βρήκε για 178η φορά δίχτυα και έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Αυτή τη στιγμή το κοντέρ είναι στα 257 γκολ και μέχρι το τέλος της σεζόν θα συνεχίσει να γράφει.

Πηγή: gazzetta.gr