Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των «16» του BCL πέτυχε η ΑΕΚ υποδεχόμενη τη Στρασμπούρ.

Η Ένωση έχει μείνει μισή αφού είναι εκτός δράσης οι τραυματίες Γκίκας, Μορέιρα, Σλότερ, όπως και οι Ζήσης και Γιάνκοβιτς λόγω κορονοϊού, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε ο Ματσιούλιτς λόγω οικογενειακού θέματος. Κι όμως, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, η οποία προς το τέλος του αγώνα έχασε και τον Μόουζες με διάστρεμμα, κατάφερε να νικήσει τη Στρασμπούρ και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Κι όλα αυτά, σε ένα παιχνίδι που δεν άρχισε καλά. Οι κιτρινόμαυροι είχαν προβλήματα σε επίθεση και άμυνα στο πρωτο 10λεπτο, με συνέπεια να μείνουν πίσω με 15-22, αλλά από το δεύτερο η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Με τους Μέικον, Μόουζες και Λάνγκφορντ να δίνουν λύσεις, η ΑΕΚ ανέτρεψε την κατάσταση και έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (39-36), με το ματς να γίνεται ντέρμπι.

Η Στρασμπούρ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ στην γ’ περίοδο αλλά η Ένωση απαντούσε με Λοτζέσκι και Μαυροειδή, για να αναλάβει στο τελευταίο 10λεπτο ο Χρυσικόπουλος με τα τρίποντά του. Έτσι, το 59-62 στο 33′ έγινε 67-64 στο 35′, με την ΑΕΚ στη συνέχεια να πάει στο +9 (75-66) και να καθαρίζει το ματς, πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 39-36, 56-56, 77-68.