Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η ΑΕΚ αποδείχθηκε πιο δυνατή από τα προβλήματά της και νίκησε τον ΠΑΟΚ χάρη σε καλάθι του Λάνγκφορντ στο φινάλε.

Η Ένωση πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Γκίκα, Ζήση, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις και Μορέιρα, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έχασε και τον Σλότερ με τραυματισμό. Κι όμως, παρά τα προβλήματα, παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ ως το τέλος, κατάφερε να φύγει νικήτρια από το κλειστό της Πυλαίας με καλάθι του Λάνγκφορντ στην εκπνοή της παράτασης.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από την αρχή, με την ΑΕΚ να ξεφεύγει με +10 (27-37) στη δεύτερη περίοδο, για να απαντήσουν οι Θεσσαλονικείς με σερί 9-0 (36-37 στο ημίχρονο). Ο αγώνας παρέμενε ντέρμπι και στο δεύτερο μισό του, με τους κιτρινόμαυρους να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (52-57).

Εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν με 74-71, για να ισοφαρίσει τελικά 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τρίποντο ο Μέικον, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Παράταση που είχε για πρωταγωνιστή τον Λάνγκφορντ, ο οποίος με σουτ στην εκπνοή χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με 87-85.

Δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74, 85-87 (παρ.)