Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2017, όταν και αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να σκέφτεται την επιστροφή του.

Ο διοικητικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού», έχοντας αναλάβει τα ηνία από το 2012 και αποφασίζοντας πριν τέσσερα χρόνια να παραιτηθεί από την προεδρία, φέρεται να έχει κάνει σκέψεις επαναφοράς του. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης τον είχε διαδεχθεί στη συγκεκριμένη θέση από την ημέρα που εκείνος αποχώρησε, ωστόσο ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί και πάλι στην κεφαλή της εταιρείας.

Η πορεία Αλαφούζου στα διοικητικά δρώμενα του «τριφυλλιού»

Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ πήρε στα χέρια του τον Ιούνιο του 2012 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού», ως επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», η οποία είχε (εκείνη την περίοδο) ως στόχο τη δημιουργία λαϊκής βάσης στην ομάδα.

Μολονότι ψηφίστηκε πρώτος πρόεδρος της «Συμμαχίας», αναζήτησε αρχικά κάποιο άλλο πρόσωπο για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ. Όταν ωστόσο, δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις που είχε με διάφορους υποψηφίους απ’ την ευρύτερη παναθηναϊκή οικογένεια, επέλεξε να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας που ξεκίνησε εκείνο το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας (και) την προεδρική θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην προεδρία, παρέμεινε έως τη Γενική Συνέλευση της 21ης Απριλίου 2017, η οποία ανέδειξε νέο Δ.Σ., με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να διατηρεί την ιδιότητα του «απλού μέλους». Τον διαδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Μάνος Μαυροκουκουλάκης (αναλαμβάνοντας «πακέτο» και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου), ο οποίος εντούτοις αποχώρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, δίνοντας τη θέση του στον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού παρέμεινε στην προεδρία έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2019, όταν τον διαδέχθηκε (ξανά) ο κ. Μαυροκουκουλάκης και πλέον μέσα στις επόμενες εβδομάδες επίκειται ακόμη μία αλλαγή, με την επιστροφή του 63χρονου εφοπλιστή και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση «συνδέεται» εν πολλοίς (και) με τη «Διπλή Ανάπλαση» και το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Ο κ. Αλαφούζος επιθυμεί για λόγους αρχής και ουσίας, να συμμετάσχει θεσμικά (και) με την ιδιότητα του προέδρου -πέραν αυτής του μεγαλομετόχου- στις τελικές συζητήσεις, στις συμβάσεις και σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες στο ζήτημα του γηπέδου.