Το ρεπορτάζ ανήκει στην Gazzetta dello Sport και αφορά στο τι συμβαίνει στον κόσμο των ultras οπαδών μετά τον θάνατο του τιφόζο της Νάπολι Τσίρο Εσπόζιτο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα στην κηδεία του Ναπολιτάνου νεαρού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τιφοζερίες της μισής Ιταλίας, οι αρχηγοί της κούρβας της Λάτσιο ζήτησαν να συναντήσουν τους ομολόγους των ultras της Νάπολι και προσπάθησαν να διαπραγματευτούν για λογαριασμό των «ρομανίστι» μια τιμητική παράδοση, ήτοι τιμητικά να μην δώσουν συνέχεια για να μην χυθεί άλλο αίμα.

Το ροζ έντυπο αναφέρει πως η άρνηση των Ναπολιτάνων ήταν ξερή και μάλιστα φέρονται να τους ανταπάντησαν να κοιτούν από εδώ και στο εξής την δουλειά τους και να μην ανακατευθούν.

Μάλιστα αναφέρει η Gazzetta dello Sport οι ultras της Νάπολι στέλνουν όλο αυτό το διάστημα από τις 3 Μαΐου και μετά μηνύματα στις εξέδρες που έχουν καλές σχέσεις με την κούρβα των «ρομανίστι», όπως για παράδειγμα οι «παλερμιτάνι», το περιεχόμενο των οποίων φέρεται να είναι πάνω κάτω ότι από την επόμενη σεζόν θα πρέπει να διαλέξουν προσεχτικά σε ποια πλευρά θα σταθούν, διαφορετικά τους αναμένουν μπελάδες.

Έγκυρη πηγή από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει στην εφημερίδα: «Ετοιμάζουν τον πόλεμο δημιουργώντας καμένη γη γύρω από τους «ρομανίστι». Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εκδικηθούν τον θάνατο και αν δεν προβούμε σε δραστικές ενέργειες θα το καταφέρουν. Αυτό γιατί σύντομα αυτός ο πόλεμος μπορεί να περιλάβει την άκρα δεξιά ρομάνα και την ανταγωνίστρια αριστερά ναπολιτάνα».

Αυτή, μάλιστα, είναι μία από τις υποθέσεις που ερευνούν οι αστυνομικοί για να διερευνήσουν τον προ ημερών τραυματισμό με μαχαίρι στην Νάπολη του Ρωμαίου Φεντερίκο Σαρτούτσι, οπαδού της Ρόμα, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα για το ποδόσφαιρο και τους οπαδούς στο tifosi.gr