Δηλώσεις έκανε ο Πέτρος Μαντούβαλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος», για το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια για να αλλάξει η πόλη. Η πόλη θα αλλάξει. Κατακτήσαμε ένα ποσοστό ανεξάρτητων ψήφων γύρω στο 20%. θεωρώ ότι ο ρυθμιστής των δεδομένων και των γεγονότων, που έρχονται, είναι ο συνδυασμός μας για την πόλη του Πειραιά, που προχωράει στην προοπτική της. θέλω, επίσης, να συγχαρώ τους άλλους δύο συνδυασμούς, που επίσης εξελέγησαν και όσους θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο».

«Η παραταξιακή ψήφος», συμπλήρωσε ο κ. Μαντούβαλος «φαίνεται ότι δύσκολα ξεπερνιέται, αλλά παλεύεται. Εμείς το κάναμε, κερδίσαμε σε αυτή τη λογική. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, που μου εμπιστεύθηκαν μια παρα πολύ δύσκολη πορεία έχοντας να αντιπαλέψω δύο τεράστιους κομματικούς μηχανισμούς τους οποίους πλησίασα και είμαι ευγνώμων στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Προχωράμε και έχει συνέχεια και πολύ ενδιαφέρουσα», τόνισε.

Πολλά στελέχη των συνδυασμών, εξάλλου, τόνιζαν ότι πρώτη φορά, σε εκλογές, ο Πειραιάς ήταν τόσο υποτονικός και συζητούσαν το θέμα της αποχής. Ειδικά στις δυτικές συνοικίες, στο 1ο και 5ο διαμέρισμα, η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 18%.