Τη δκή του άποψη για όσα έγιναν στο Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ εξέφρασε ο Τζον Μπαρνς.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και νυν σχολιαστής στην αγγλική τηλεόραση, αποφάσισε να τοποθετηθεί με όσα έγιναν σχετικά με το «μαύρος» με το οποίο περιέγραψε μέλος της διαιτητικής ομάδας τον Πιερ Ουόμπε, βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας.

«Αυτό είναι το τιμ της Μπασάκ (φωτό). Ένας εξ αυτών ετοιμάζεται να αποβληθεί και ο διαιτητής ρωτάει τον 4ο ποιον πρέπει να αποβάλλει… Μπορεί κάποιος να μου πως αλλιώς πρέπει να τον περιγράψει ο 4ος, καθώς δεν ξέρει τα ονόματα τους, δεν φοράνε κάποιον αριθμό στη φανέλα, πέρα από «ο μαύρος»;», έγραψε αρχικά στο Twitter ο Μπαρνς, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι ρατσιστικός.

«Δεν είναι ρατσιστικό να περιγράφεις κάποιον ως μαύρο! Εμείς λέγαμε ότι θέλουμε να μας αποκαλούν μαύρους», ανέφερε στο μήνυμά του και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αν ήταν στον πάγκο έξι μαύροι κι ένας λευκός και ο διαιτητής ρωτούσε τον 4ο ποιος ήταν αυτός που προκάλεσε το πρόβλημα κι αυτός του έλεγε «ο λευκός» δεν θα είχε δημιουργηθεί πρόβλημα».