Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη πως κρατά μόνο την πρόκριση.

Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε

Για το τι κρατά πέρα από την πρόκριση

Τίποτα. Μόνο αυτό κρατάω. Ότι περάσαμε. Σε τέτοια παιχνίδια ο αντίπαλος έχει υψηλό κίνητρο. Ξεκινάει δυνατά και σου δημιουργεί δυσκολίες.

Αν δεν μπεις και εσύ δυνατά και δεν πάρεις τον έλεγχο του αγώνα, μετά ο αντίπαλός σου γίνεται πιο καλός αμυντικά και ο αγώνας δυσκολεύει πολύ. Αυτά είναι ματς είναι για να υποφέρει ο προπονητής.

Για τις πολλές αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα και τον ρόλο που έπαιξαν στην εικόνα του ματς

Θα μπορούσε να το πει αυτό κανείς, ότι δηλαδή επηρέασαν, αλλά θα ήταν δικαιολογία. Όλοι οι παίκτες της ομάδας μετέχουν στην Α’ Εθνική και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παίξουν.

Σήμερα ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς. Το ξέραμε όμως πως θα ήταν έτσι. Γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος είχε βλέψεις και ότι θα προσπαθούσε να κάνει ευκαιρίες

Για το αν ήταν θέμα αγωνιστικό η απόδοση του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς ή θέμα νοοτροπίας:

Υπήρχε μία έλλειψη ρυθμού. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Όλοι πρέπει α είναι έτοιμοι. Όλοι είναι προετοιμασμένοι καλά. Άλλοι τα καταφέρνουν και άλλοι όχι. Όλοι μπήκαν σήμερα για να κάνουν ότι καλύτερο.

Για κάποιους που έχουν καιρό να παίξουν υπήρξε πρόβλημα με τον ρυθμό τους. Εμείς σήμερα θέλαμε την πρόκριση. Άλλοι παίκτες τα κατάφεραν καλύτερα και άλλοι όχι τόσο καλά.

Για το αν τον έπεισε κάποιος πως αξίζει πιο πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα

Όπως είπαμε και πριν όλοι οι παίκτες είναι πάντα στην διάθεσή μας. Σήμερα δυσκολευτήκαμε πολύ. Η Ηλιούπολη μας δυσκόλεψε. Η ιδέα όμως είναι αυτή. Πως ακόμη και αυτοί που δεν παίζουν συχνά πρέπει να παίρνουν χρόνο.

Πηγή: gazzetta.gr