Η εικόνα του τελευταίου διαστήματος και τα άσχημα αποτελέσματα δημιούργησαν προβληματισμό σε όλο τον οργανισμό της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Για τον λόγο αυτό, τη Δευτέρα (07/12) στα Σπάτα έγινε μια ανοικτή συζήτηση, στην οποία πρώτος πήρε τον λόγο ο Ίλια Ίβιτς, ενώ υπήρξε και συνομιλία μεταξύ Μάσιμο Καρέρα και παικτών, για να εντοπιστεί η… ρίζα του κακού.

Μετά την ομιλία του τεχνικού διευθυντή, ο Ιταλός τεχνικός ήθελε να ακούσει από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές τι πιστεύουν ότι φταίει που η Ένωση έχει τόσο σοβαρά αμυντικά προβλήματα, αλλά και γιατί μπαίνει τόσο άσχημα στα παιχνίδια. Όπως προκύπτει από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, η συζήτηση ήταν ανοιχτή. Μίλησαν οι αρχηγοί Πέτρος Μάνταλος, Αντρέ Σιμόες, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Μιχάλης Μπακάκης, ενώ τοποθετήθηκε και ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις για το που εντοπίζεται το πρόβλημα. Κάποιοι παίκτες μάλιστα υποστήριξαν ότι δεν κατανοούν απόλυτα τον ρόλο που έχουν μέσα στο γήπεδο και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, ιδίως όταν είναι να αμυνθούν. Κάτι ιδιαιτέρως προβληματικό για ένα σύνολο που έχει Ιταλό προπονητή. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Καρέρα άκουσε όλους τους παίκτες φανερά προβληματισμένος.

Ο Ιταλός τεχνικός παραδέχθηκε ότι σίγουρα έχει ευθύνες για την κατάσταση, ενώ και οι παίκτες πήραν πάνω τους το μερίδιο που τους αναλογεί.

Ίβιτς στους παίκτες: Απορώ πώς κοιμάστε τα βράδια

Πριν από αυτά, στους ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» μίλησε για μια ακόμα φορά ο Ίβιτς. Σοκαρισμένος από την εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό -που δεν ήταν η πρώτη άσχημη το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ απευθύνθηκε σε πολύ αυστηρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές.

Χαρακτηριστικά φέρεται να τόνισε: «Απορώ πώς κοιμάστε το βράδυ, εγώ δεν έχω κλείσει μάτι. Δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά από όσα είπαμε μετά την Μπράγκα, κατεβήκατε με αυτόν τον τρόπο στο γήπεδο. Πού ήσασταν; Κάνατε την πρώτη ευκαιρία στο 75′ και μέσα σε δυο τρία λεπτά από την ώρα που άρχισε το ματς πήγατε να φάτε δύο γκολ; Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα από ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ».

Γενικά, με την Ένωση να δείχνει εικόνα κατάρρευσης το τελευταίο διάστημα, το κλίμα ήταν βαρύ. Οι λύσεις είναι αυτές που αναζητούνται, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα. Και οι ποδοσφαιριστές φαίνεται να γνωρίζουν τις δικές τους ευθύνες, κάτι που φάνηκε και από τις τοποθετήσεις τους.

Ο οργανισμός ΑΕΚ φαίνεται πως βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια αναζήτηση των αιτιών που έχουν οδηγήσει σε αυτή την αγωνιστική εικόνα. Το αν θα βρει και λύσεις θα φανεί μέσα στο επερχόμενο παιχνίδια.

Ο Μάνταλος πήρε τον λόγο μετά τις ομιλίες Ίβιτς-Καρέρα και φέρεται να είπε: «Κανείς μας δεν πιστεύει πως το πρόβλημα είσαι εσύ (απευθυνόμενος προς τον προπονητή του). Έχουμε δουλέψει πολύ όλον αυτόν τον καιρό, ξέρουμε ποιος είσαι και πόσο θέλεις να πετύχει αυτή η χρονιά. Έχουμε κάνει σημαντικά λάθη, δεν είχαμε την εικόνα που έπρεπε και αναλαμβάνω την ευθύνη εκ μέρους των παικτών. Πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και να ανακάμψουμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Από την πλευρά του, ο Τσιγκρίνσκι φέρεται να τόνισε μπροστά σε όλους: «Έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Νικήσαμε την Βόλφσμπουργκ όταν όλοι μας είχαν ξεγραμμένους. Πρέπει να βρούμε ξανά αυτή τη σπιρτάδα που είχαμε τότε, αυτό μας λείπει», ενώ ο Σιμόες λέγεται πως σημείωσε: «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους προσωπικούς μας στόχους και να επικεντρωθούμε στον συνολικό».

Τον λόγο πήρε και ο Μπακάκης, ο οποίος φαίνεται να εκτίμησε πως «υπάρχει έλλειψη στον ανασταλτικό τομέα και έλλειψη συνεννόησης. Υπάρχει θέμα αναφορικά με τα καθήκοντα του καθενός, σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού».

Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ζητήθηκε και η γνώμη και του Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο σέντερ φορ να συμφωνεί με τους τέσσερις αρχηγούς για τη μεγάλη ευθύνη των παικτών.