Αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από νωρίς, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στη 2η θέση.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς πήραν την μπάλα, αλλά η επιθετική ανάπτυξή τους ήταν μονοδιάσταση. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προσπαθούσε συνέχεια από αριστερά και αυτό είχε ως συνέπεια αφενός να είναι προβλέψιμη, αφετέρου το ποσοστό κατοχής μπάλας που είχε φτάσει στο 78% να μην λέει ουσιαστικά τίποτα.

Το ματς δεν κυλούσε καλά, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ και από το 38′ έγιναν χειρότερα τα πράγματα, αφού ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει μια φάση στην οποία ο Ελ Καντουρί ήθελε πέναλτι και τελικά του έδειξε την κόκκινη κάρτα για το χτύπημα με το κεφάλι, εκτός φάσης, στον Σουάρεθ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά κακό για τον δικέφαλο του βορρά, αλλά το δεύτερο ήταν καλύτερο και φάνηκε από νωρίς. Οι ασπρόμαυροι μπήκαν δυνατά, απείλησαν στο 52′ με την κεφαλιά του Σβαμπ, είχαν δοκάρι στο 57′ σε σέντρα του Ίνγκασον που κόντραρε στον Άλβαρεζ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 64′ με το εκπληκτικό σουτ του Τζόλη εκτός περιοχής (1-0).

Και έχοντας πάρει τα πάνω του, πλέον, ο ΠΑΟΚ καθάρισε το ματς στο 70′, αφού ο Τζόλης πήρε το πέναλτι μετά το τράβημα του Πασαλίδη και ο Ζίκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0. Αποτέλεσμα που ανεβάζει την ομάδα του Γκαρσά στους 24 βαθμούς και στη 2η θέση, στο -1 από τον Ολυμπιακό και με ένα ματς περισσότερο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Τζόλης (88′ Κρέσπο), Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ρουμπέν Γκαρθία, Σουάρεθ (60′ Ιγκλέσιας), Καστάνιο, Άλβαρεζ, Βαλιέντε (60′ Πασαλίδης), Μπόρχα Φερνάντεθ (70′ Τζίμας), Σίτο (70′ Γκόμες), Τιλίκα, Ριέρα, Ρεγκίς.