Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο αθλητικός εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης με αφορμή τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟ- ΟΣΦΠ με νικητή τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αθλητικών εφημερίδων και σάιτ αλλά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημ. Γιαννακόπουλος πέταξε πενηντάευρα στους διαιτητές του αγώνα ενώ φέρεται να ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΟ κατέθεσε ένσταση ζητώντας την επανάληψη του ματς αφού θεωρεί ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού υπήρχαν υπεράριθμα μέλη (29 αντί για 22). Αυτό όμως που ξεσήκωσε θύελλα ήταν η δήλωση του σύμφωνα με την οποία “..σήμερα δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς. Ξεκίνησε εκβιαστικά μετά από δίλημμα του Σχοινά. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανονισμούς. Κάναμε ένσταση για επανάληψη του αγώνα. Έγινε αλλοίωση αποτελέσματος σήμερα αγωνιστικά από τους τρεις διαιτητές. Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να με γαμ… μέσα στο γήπεδο! Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρουν μπροστά τους.”

Σήμερα πάντως μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο κ. Γιαννακόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία «…προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, οφείλω να διευκρινίσω το εξής: Μέσω της δήλωσης στην οποία προχώρησα το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Ο στόχος μου ήταν- και παραμένει φυσικά- να τονίσω σε όλους ότι όταν αδικείται η ομάδα μου, εγώ θα αντιδρώ και δεν θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έκρινα σκόπιμο να προχωρήσω σ’ αυτή τη διευκρίνιση ώστε να αποφευχθούν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια»