Οι Χιτ επικράτησαν των Μπακς με 103-94 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Ανατολής, με τα… ελάφια που έπαιξαν χωρίς τον Αντετοκούνμπο να αγχώνονται για το αν ο Γιάνναρος θελήσει να φύγει από την ομάδα μετά τον νέο αποκλεισμό.

Όνειρο ήταν και πάει για τους Μπακς και το φετινό πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια μακρινό όνειρο, καθώς ούτε και φέτος δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έστω την πρόκριση στον τελικό. Τα… ελάφια παίζοντας χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα με τον αστράγαλό του, έχασαν από τους Χιτ με 94-103 και η ομάδα του Μαϊάμι κάνοντας το 4-1 πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Ανατολής. Μια πρόκριση που κατέκτησε απολύτως δίκαια η παρέα του Τζίμι Μπάτλερ, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς έπαιξε καλύτερα από τους αντιπάλους του. Από την άλλη οι Μπακς δεν τα κατάφεραν και πάλι και πλέον το άγχος για την απόφαση που θα πάρει ο Γιάνναρος αναφορικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα του, έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του πάνω από το Μιλγουόκι.

Στα του αγώνα οι Μπακς ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά παρά την απουσία του Αντετοκούνμπο και προηγήθηκαν με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο. Στην συνέχεια όμως οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με συνέπεια να γνωρίσουν την ήττα. Μια ήττα που θα μπορούσε να είχε και πολύ μεγαλύτερη διαφορά, αν και οι Χιτ παρασυρόμενοι από τα παιδικά λάθη των αντιπάλων τους, δεν έπαιζαν και αυτοί άσχημο μπάσκετ. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ντράγκιτς και Μπάτλερ με 17 πόντους και ο Κρόουντερ ακολούθησε με 16. Για τους ηττημένους ο Μίντλετον είχε 23, ο Ντι Βιντσέντζο 17 και ο Λόπεζ 15.

Πηγή: gazzetta.gr