Σημαντικές αποφάσεις θα κληθούν να πάρουν σύντομα οι παράγοντες του Άρη, με την ομάδα να βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στον υποβιβασμό.

Οι μαθηματικές ελπίδες που είχαν οι Θεσσαλονικείς για την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα, έχουν ουσιαστικά εκλείψει μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η SportDay φέρνει στην επιφάνεια τα πρώτα σενάρια που άρχισαν ήδη να συζητούνται εντός της «κίτρινης» οικογένειας για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Τα πρώτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: «Πού θα παίζει ο Αρης την επόμενη σεζόν:», «Ποιοι θα αναλάβουν να τρέξουν και να εκπονήσουν το πλάνο της επόμενης μέρας;» και «Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που διαμορφώνονται κάτω από τις οποίες δύναται ο Αρης να παίξει στη Football League, ώστε να μην κατρακυλήσει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία;».

Για την παραμονή της ομάδας στη Football League, με δεδομένο ότι ο Άρης θα έχει υποβιβαστεί, το αρμόδιο δικαστήριο δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσει να σταθεί στην δεύτερη κατηγορία.

Χρειάζεται οι πιστωτές του (πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές κτλ), στους οποίους οφείλονται 8-10 εκατ. ευρώ, να συναινέσουν με «πάγωμα» των οφειλών του ή να δεχθούν ένα νέο «κούρεμα» που θα τους προταθεί, με την καταβολή αποζημίωσης και να σβηστεί ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη του συλλόγου.

Το θέμα, όμως, είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αν κάποιοι παρουσιάζονται θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης, πού θα βρει η ΠΑΕ ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να πετύχει τον παραπάνω.

Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχουν και τα χρέη στο Δημόσιο που ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ και εκεί θα χρειαστεί νέα ρύθμιση. Αν οι Θεσσαλονικείς πετύχουν και τα δύο, τότε θα αποκτήσουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ με φόντο την άμεση επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Η άλλη λύση που υπάρχει για τον Άρη είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ, δηλαδή να προχωρήσει σε εκκαθάριση της ΠΑΕ και να προσπαθήσει να επιστρέψει από τη Γ’ Εθνική στην πρώτη κατηγορία.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε όλοι οι πιστωτές χάνουν τα χρήματά τους και οι «κίτρινοι» απαλλάσσονται από ένα ποσό που ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, οι πιστωτές θα αποκτήσουν το δικαίωμα να στραφούν στα φυσικά πρόσωπα (Σκόρδα, Αθανασιάδη, Ζαμπέτα) και να απαιτήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Πηγή: sport-fm.gr