Δύο «καυτά» διοικητικά συμβούλια σε Λίγκα και ΕΠΟ πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Δευτέρα και ενώ αναμένεται νέος κύκλος αντιπαράθεσης για τον τελικό του Κυπέλλου με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αλλά και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την αναδιάρθρωση.

Από την Λίγκα έχει ήδη ανακοινωθεί πως την Δευτέρα 27/07 στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League. Εκεί όπου θα γίνει σαφές το πλαίσιο για την πρόταση της Λίγκας για την αναδιάρθρωση με τον Συνεταιρισμό να δείχνει μία διάθεση για 16 ομάδες αλλά δεν είναι βέβαιο πως συμφωνεί σε αυτό ο Ολυμπιακός (που είναι πιθανό να θεωρεί το πιο σωστό να τηρηθεί η προκήρυξη με το μπαράζ).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1 / Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλημάτων Super League 1, (Ανδρών – Κ19 – Κ17 – Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

2 / Αναδιάρθρωση πρωταθλήματος – τροποποίηση προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1, 2019-20 – αριθμός ομάδων και μορφή πρωταθλήματος Super League 1, 2020-21.

3 / Σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την INTERWETTEN.

4 / Επιλογή αναδόχου για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, περιόδων 2020-21 και 2021-22.

5 / Επιλογή αναδόχου για τη συλλογή & ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

6 / Διάφορα.

Οι πιο μεγάλες εντάσεις πάντως και αντιπαραθέσεις αναμένονται στο Δ.Σ. της ίδιας ημέρας στην ΕΠΟ, που έχει 20 (!) θέματα, ωστόσο τα πιο σημαντικά είναι πέντε. Εξ αυτών φυσικά ο τελικός του Κυπέλλου με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που παραμένει για τα καλά στον αέρα αλλά και η αναδιάρθρωση. Ειδικότερα:

1/ Ο ορισμός της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την Επιτροπή Εφέσεων: Η Εφέσεων, μετά τις παραιτήσεις των περισσότερων μελών της, πρέπει να συγκροτηθεί ξανά με δικαστές – εφέτες προκειμένου να συνεδριάσει για την επανεκδίκαση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ ενώ είναι πιθανό να ασχοληθεί και με τις αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν και εφόσον αυτές βγουν.

2/ Ο Ορισμός της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης: Από την στιγμή που απορρίφθηκε από το Διαιτητικό η προσφυγή του Ολυμπιακού θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ έως τον προσεχή Οκτώβριο. Πολύ πιθανόν μες στον Οκτώβριο να γίνουν οι εκλογές.

3/ Ο τελικός του Conference League 2022 / 2023: Είναι ένα ακόμα θέμα που… καίει και μπορεί να επιφέρει νέο κύκλο εντάσεων. Η ΕΠΟ δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα του Παγκρητίου, αλλά κράτησε τον φάκελο για να αναλάβει τον τελικό, ώστε αυτός να διεξαχθεί γίνει σε γήπεδο της Αθήνας με υποψήφια το ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη και την Αγιά Σοφιά.

4/ Η αναδιάρθρωση: Ένα ακόμα ζήτημα που μπορεί να επιφέρει διαφωνίες. Η SL2 έχει ήδη κάνει πρόταση για 18 – 16 – 16 ομάδες στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και η SL1 ίσως προτείνει 16 για του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία. Ισως η πιο ενδιαφέρουσα απόφαση, τόσο για τον αριθμό των ομάδων της SL1, όσο και για το format του πρωταθλήματος. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μην συναινέσει με τις 16. Επίσης το «18» ακουγόταν πολύ και η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ. Να θυμηθούμε τα 4 σενάρια με το πρώτο να μην συγκεντρώνει παρά πολύ λίγες πιθανότητες.

1) Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος, προβιβάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα και οι ομάδες παραμένουν 14.

2) Δεν υποβιβάζεται κανείς, προβιβάζονται ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης και την επόμενη σεζόν θα είναι στην SL 16 ομάδες.

3) Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος, προβιβάζονται ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και την επόμενη σεζόν θα είναι στην SL 16 ομάδες.

4) Δεν υποβιβάζεται κανείς, προβιβάζονται ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά, Λεβαδειακός και την επόμενη σεζόν θα είναι  στην SL 18 ομάδες.

5/ Η ενημέρωση για ΚΕΔ και τον Κλάτενμπεργκ: Ο Άγγλος παλαίμαχος διαιτητής έχει ζητήσει παραπάνω χρήματα απ’ όσα έπαιρνε ο Περέιρα. Πάντως το 50% των χρημάτων για εκείνον θα το δίνουν οι διεθνείς Ομοσπονδίες. Για εδώ υπάρχει και η πληροφορία πως την Δευτέρα θα βγουν οι νέοι πίνακες διαιτησίας με το… φορτίο να πέφτει πάνω στην παλιά ΚΕΔ / ΕΠΟ και τον Βίτορ Μέλο Περέιρα. Εκτός αυτού θα υπάρξει ενημέρωση για ΚΕΔ / ΕΠΟ και Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Πηγή: gazzetta.gr