Στην ενημέρωση της ΕΠΟ ότι αδυνατεί να διαφυλάξει την ασφάλεια στη Ριζούπολη προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο περιβάλλοντας χώρος φέρεται να έχει πολλές αδυναμίες, κάτι που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Κατά μία πηγή, μάλιστα, την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr, η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ούτε στο γήπεδο του Περιστερίου, ούτε σε αυτό της Νέας Σμύρνης.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν όλα αυτά, καθώς επίκειται η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, σημαίνει ότι έρχονται… τούμπα τα πάντα στον αρχικό προγραμματισμό, όταν όλα έδειχναν πως τα πάντα είχαν δρομολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη Δευτέρα δεν υπήρξε αναφορά σε πρόβλημα ασφάλειας για το γήπεδο της Ριζούπολης, σε συνάντηση της Αστυνομίας με την ΕΠΟ, ενώ μόλις πριν τρεις ημέρες (την Παρασκευή), η περιφέρεια Αττικής είχε στείλει την άδεια καταλληλότητας του γηπέδου, ενώ το Σάββατο ο Γιώργος Πατούλης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε έκτακτη σύσκεψη γιατί… δεν είχε ενημερωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός πάει για… εκτός Αττικής, εκτός εάν βρεθεί η λύση με το ΟΑΚΑ. Ωστόσο, οποιαδήποτε αλλαγή, ενδέχεται να επιφέρει και αναβολή του αγώνα, κάτι που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά από λίγες ημέρες θα έχει τη ρεβάνς των «16» του Europa League με αντίπαλο τη Γουλβς, στην Αγγλία.

Ωστόσο, και το στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και το Καραϊσκάκη δεν μπορούν να μπουν ως υποψήφια γήπεδα, καθώς η προκήρυξή το απαγορεύει.