Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τα προκριματικά και την πρώτη φάση της διοργάνωσης της FIBA.

Το Basketball Champions League άνοιξε κι επίσημα την αυλαία της επόμενης σεζόν.

Φυσικά υπάρχει η εκκρεμότητα του Final 8 για την σεζόν 2019-20 το οποίο θα διεξαχθεί τέλος Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, αλλά με την σημερινή κλήρωση ξεκίνησε η σεζόν 2020-21.

ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλής είναι οι εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 4 πρώτες από κάθε όμιλο.

Οι ομάδες της Αθήνας θα είναι στην φάση των ομίλων ενώ αυτή της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τα προκριματικά.

Ηρακλής

Το πρώτο εμπόδιο του Ηρακλή στο δρόμο για τους ομίλους είναι ο Κεραυνός από την Κύπρο. Αν ο «γηραιός» το περάσει θα βρει μπροστά του τον νικητή από το ζευγάρι μεταξύ της Ντίπρο ή Χρόνιχεν.

Αν αποκλειστεί ο Ηρακλής θα συνεχίσει στο Europe Cup.

ΑΕΚ

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κληρώθηκε στο 4ο όμιλο στην πρώτη φάση της σεζόν θα αντιμετωπίσει τις Μπάμπεργκ, Χάποελ Χολόν, Καρσίγιακα, Μπιλμπάο, Σολέ, Φορτιτούντο Μπολόνια και όποια προκριθεί από την προκριματική φάση ανάμεσα σε Μπάλκαν, Τσμόκι, Νεπτούνας και Λόντον Λάιονς.

Περιστέρι

Η ομάδα του Περιστερίου κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο ο οποίος περιλαμβάνει ακόμη τις Τενερίφη, Στρασμπούργ, Σάσαρι, Ρίγα, Γαλατάσαραϊ, Ρίτας και όποια προκριθεί από την προκριματική φάση ανάμεσα σε Μονς, Άνβιλ, Μπάκεν Μπερς και Χάποελ Τελ Αβίβ

Πηγή: gazzetta.gr