Μια διαφορετική άποψη για το θέμα των αντιδράσεων των αθλητών κατά του ρατσισμού, εξέφρασε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ έκανε δηλώσεις στο CNBC και όταν η συζήτηση στράφηκε στο θέμα του ρατσισμού και στις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους αθλητές, είτε με το να γονατίζουν στον αγωνιστικό χώρο είτε με μηνύματα στις φανέλες τους, είπε το εξής.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως έχουμε γίνει τσίρκο. Αντί να μιλάμε για φυλετική ισότητα, δικαιοσύνη και οικονομική δικαιοσύνη, ξοδεύουμε όλο το χρόνο μας για το αν κάποιος γονάτισε ή όχι. Τι συζητήθηκε έξω, τι θα γραφτεί στις φανέλες. Θεωρώ ότι έχουμε χάσει την ουσία».

Και αμέσως μετά, έδειξε τι εννοεί, τονίζοντας πως «χρειάζεται ανασυγκρότηση των φυλακών, της αστυνομίας, τα δύο πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε. Χρειαζόμαστε τους αστυνομικούς, τους καλούς αστυνομικούς, για να αποβάλλουν τους κακούς αστυνομικούς. Όταν σπαταλάμε χρόνο επικεντρώνοντας σε τι θα γράφεται στη φανέλα, αυτό θα κάνει ζημιά στο σκοπό μας. Η ανησυχία μου είναι πως γινόμαστε τσίρκο αντί να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.