Την έντονη ενόχλησή της για το γεγονός ότι η Μπάγερν Μονάχου «αρπάζει» τα κορυφαία ταλέντα που έχουν στις Ακαδημίες τους οι γερμανικές ομάδες εξέφρασε η Χόφενχαϊμ.

Στη πρόσφατη συγκέντρωση για την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της χρονιάς, ο διευθυντής της Χόφενχαϊμ, Φρανκ Μπρίελ καυτηρίασε την τακτική των Βαυαρών, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο λέγοντας: «Μας πληγώνει που κάνουμε εμείς όλη την δουλειά στις Ακαδημίες γι’ αυτούς, που παίρνουν τους παίκτες».

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε τους Μαμίν Σανιάνγκ και Αρμίντο Σιέμπ, που προέρχονταν από τις Ακαδημίες της Χόφενχαϊμ και θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα.

Όπως είχε καταγγείλει μάλιστα ο αθλητικός διευθυντής της Χόφενχαϊμ, Αλεξάντερ Ρόσεν, οι δύο παίκτες πήγαν για να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό στο Μόναχο, χωρίς να έχουν πάρει σχετική άδεια: «Μέσα στην περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, με όλους τους περιορισμούς και τις αλλαγές, δεν έχω λόγια για να περιγράψω την συμπεριφορά της Μπάγερν».