Στην παρουσία του Γιάγια Τουρέ -μεταξύ άλλων- στέκεται η ιστοσελίδα του BBC, το οποίο έκανε αφιέρωμα στην καριέρα του Ιβοριανού μεσοαμυντικού.

Στο βρετανικό δίκτυο μίλησε για το πέρασμά του διεθνούς άσου από τον Ολυμπιακό (τη σεζόν 2005/06) ο Τροντ Σόλιντ, ο οποίος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή είχε φανεί πως θα κάνει μεγάλη καριέρα.

«Τον είδα πρώτη φορά στο Βέλγιο. Η Μπέβερεν είχε εξαιρετική ομάδα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Ήταν ένα διαμάντι. Στη συνέχεια πήγε στη Μέταλουργκ και έμαθε να επιβιώνει στο ποδόσφαιρο. Ήξερα τον μάνατζέρ του και είχαμε επαφή. Ήρθε σε επαφή με εμένα πριν μιλήσει με τον Ολυμπιακό και την προοπτική της μεταγραφής του.

Του άρεσε του Γιάγια στην Ελλάδα, ο καιρός και ο τρόπος που παίζμαε ήταν τέλειος για εκείνον. Οι οπαδοί τον λάτρεψαν. Μετά από ένα χρόνο στην Ουκρανία, ήταν σα να δίνεις νέα ζωή σε κάποιον που ζούσε σε ορυχείο.

Από την πρώτη μέρα, ήταν αισθητή η αλλαγή για εκείνον. Ήταν πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί του, ήταν πολύ ήρεμος και πάντα είχε τη σωστή συμπεριφορά. Απλά μεγάλωσε και μεγάλωσε ως ηγέτης και αυτή ήταν η εξέλιξη που δεν έχει τέλος», ανέφερε ο Νορβηγός τεχνικός και στη συνέχεια μίλησε για τη μεταγραφή του στη Μονακό:

«Παρότι ήταν σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ξέραμε ότι θα υπάρξει το επόμενο βήμα για τον Γιάγια. Ξέραμε ότι θα κάνει ακόμη ένα βήμα στην καριέρα του».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο μάνατζερ του Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, και τόνισε: «Υπάρχει λόγος που οι σύλλογοι με εμπιστεύονται, όταν θέλουν να τους προτείνω κάποιον ποδοσφαιριστή.

Για παράδειγμα, εγώ πρότεινα τον Γιάγια στον Ολυμπιακό, και κατάφεραν να τον πουλήσουν με τα διπλάσια χρήματα από όσα κόστισε.

Μετά πρότεινα τον Γιάγια στη Μονακό. Επίσης, πήραν τα διπλάσια χρήματα από όσα διέθεσαν. Φυσικό, εάν προτείνεις παίκτες σε έναν σύλλογο, ο καθένας κερδίζει και κανένας δεν χάνει. Δεν έχει τύχει να συνεργαστώ με κάποια ομάδα που δεν βγήκε κερδισμένη».

Πηγή: sport-fm.gr