Τα πράγματα είναι… σκούρα για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας δεν ξεχνά το προπέρσινο… come back του «τριφυλλιού» και τονίζει πως τίποτα δεν τελείωσε ακόμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νιόπλια;

Έχει παίξει ρόλο η πίεση στη βελτίωση της ομάδας;

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε βελτιωθεί. Το είδαμε στην Ελλάδα, αλλά και σήμερα. Πάντα υπάρχει πίεση στον σύλλογο, αλλά ποτέ δεν σταματά τον Οκτώβρη η χρονιά. Πρέπει να κερδίζεις, μέχρι τέλους να κυνηγάς τον στόχο σου.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν πιθανότητες;

Υπάρχουν δεν υπάρχουν, το πιο σωστό είναι όταν είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ -που όπως είπα και χθες είναι από τις κορυφαίες διοργάνωσεις- πάντα πρέπει να δίνεις το καλύτερο. Είτε έχεις αποκλειστεί είτε έχεις περάσει. Πριν από δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε έναν βαθμό, που είχε με τη Βρέμη, και μετά ήρθαν νίκες. Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα κοιτάμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Σας άρεσε η ομάδα σας;

Θεωρώ ότι είχαμε καλά διαστήματα. Είχαμε ένα κενό μεγάλο την ώρα που βγήκαν ο Καραγκούνης με τον Κατσουράνη, μέχρι να μπουν οι αλλαγές στο ματς. Όταν μπήκαν στο κλίμα ανεβήκαμε και είχαμε ένα τέλος καλό. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Πάντως για εμένα το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ήταν ένα παιχνίδι του ενός γκολ.

Οι Έλληνες παίκτες μπορούν να δώσουν άμεσα λύσεις; Έχουμε και το ρεκόρ του Μαυρία, που είναι ο νεαρότερος Έλληνας που έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Καλό είναι αυτό, για να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμοι. Έχουμε πολλά προβλήματα. Αν γυρίσουν κάποιοι παίκτες που έχουμε επενδύσει, όπως ο Γκοβού, ο Λέτο, ο Ζιλμπέρτο. Υπάρχουν προτεραιότητες, αλλά όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί θα έχουν τον χρόνο τους.

 Η αλλαγή του Καραγκούνη είναι για λόγους τακτικής ή για ξεκούραση;

 Όλα μπορείς να τα βάλεις μέσα. Δεν ξεχνάω ότι παίζουν συνεχώς. Θα παίξουν και την Κυριακή.

 Φάνηκε ότι η ομάδα άρχισε να κυνηγάει προς το τέλος το γκολ…

 Έπαιξαν δύο ισάξιες ομάδες. Δεν κάναμε λάθη. Το επίπεδο είναι υψηλό, πρέπει να βρεις τη στιγμή. Δεν παίζεις ποτέ για την ισοπαλία. Περιμένεις και ψάχνεις τον χρόνο.

Πηγή: gazzetta.gr