Ύμνοι από το ιταλικό Esquire στον Βασίλη Χατζηπαναγή και αναδρομή στην καριέρα του.

Όσοι τον είχαν δει να παίζει, έχουν να το λένε. Και όσοι έχουν δει βίντεο από όσα έκανε στο γήπεδο, λυπούνται που δεν τον πρόλαβαν. Όπως και να έχει, ο Χατζηπαναγής έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτά που έκανε ήταν τέτοια ώστε να παρομοιάζεται με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Και αυτό δεν είναι κάτι που γράφουμε εμείς, αλλά οι Ιταλοί, με το Esquire να έχει αρχίσει αφιερώματα σε αστέρια του ποδοσφαίρου και τώρα ήταν η σειρά για αυτό του Ηρακλή.

«Η μπλε εμφάνιση, το χαμηλό κέντρο βάρους, το σύντομο αλλά πολύ γρήγορο βήμα του, η μπάλα που δεν αποσπάται ποτέ από το αριστερό του πόδι. Ο αριθμός 10 στην πλάτη του. Οι εικόνες που μας δίνουν τα βίντεο στο youtube, είναι αδύνατο να τον ξεχωρίσουμε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ομοιότητα είναι σαφής, εντυπωσιακή. Και προφανώς δεν πρόκειται μόνο για σωματικά χαρακτηριστικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, με τον Ιταλό δημοσιογράφο να συμπληρώνει.

«Πράγματι, ο Βασίλης Χατζηπαναγής δεν μοιάζει στο πρόσωπο με τον Μαραντόνα. Είναι οκτώ εκατοστά ψηλότερος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ίσως ακόμη και λίγο περισσότερο. Όμως όταν παίζει μοιάζει με αυτόν. Ναι, μοιάζει με αυτόν».

Στο αφιέρωμα γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην καριέρα του Χαζηπαναγή, από τις μικρές εθνικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι τον Ηρακλή, με κοινό παρονομαστή την αγάπη του κόσμου που τον έβλεπε σε δράση.

«Ο μύθος του είναι ακόμα ζωντανός. Τα στάδια γέμιζαν για εκείνον. Όλος ο κόσμος τον γνωρίζει. Τους γοήτευε ο τρόπος που έπαιζε. Δεν έχει σημασία αν ο Βασίλης δεν θα κερδίσει ποτέ πρωτάθλημα, περιορίζοντας τον εαυτό του σε ένα Κύπελλο Ελλάδας και ένα Κύπελλο των Βαλκανίων», λέει το σχετικό κομμάτι, ενώ γίνεται φυσικά αναφορά και στην εθνική Ελλάδας και στο γεγονός ότι έπαιξε μόλις δύο ματς με τη φανέλα της, λόγω της συμμετοχής του σε αγώνες των μικρών εθνικών ομάδων της Σοβιετικής Ένωσης.