Την άποψη ότι όποια ομάδα προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις αλλαγές του πρωταθλήματος της Formula 1 θα είναι αυτή που θα καταφέρει να κερδίσει και τον τίτλο εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός αναφέρθηκε στη δύσκολη δουλειά που θα έχουν δεδομένων των νέων κινητήρων και των τεχνικών που πρέπει να βρουν για να προσαρμοστούν στις αλλαγές που αυτό επιφέρει.

«Από τώρα ξέρουμε όλοι ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε μεγάλες αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν και η μεγαλύτερη θα είναι αυτή του κινητήρα. Τα υπόλοιπα θα είναι τα συνηθισμένα, αλλά όσον αφορά τον κινητήρα η αλλαγή θα είναι πολύ μεγάλη για τους πιλότους. Φανταστείτε να έχεις μόνο 100 λίτρα καυσίμου διαθέσιμα για έναν αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψάχνεις για διαφορετικές τεχνικές, οι οποίες θα σου επιστρέψουν να «σώσεις» περισσότερο καύσιμο. Θα πρέπει να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες και να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να φτάσεις όσο πιο γρήγορα την καρό σημαία», ήταν τα λόγια του Γερμανού πιλότου , ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του:

«Σίγουρα αυτό που θέλω είναι ο τίτλος, να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω. Είμαι ο πρώτος που πιέζω τον εαυτό μου. Πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να κερδίσεις ένα γκραν πρι, οι νίκες δεν έρχονται από το πουθενά. Πρέπει να έχεις και ταλέντο. Ωστόσο, μπορεί να σε επηρεάσουν πολλά πράγματα και σε αυτά εγώ συγκεντρώνομαι».

Πηγή: sport-fm.gr