Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με τις πρωτοβουλίες της, αλλά ο γενικός διευθυντής της τις έχασε αυτή τη φορά.

Είναι μια ομάδα που έχει πρωτοστατήσει κατά του ρατσισμού, μια ομάδα που έχει δώσει μάχη κατά της φτώχειας, μια ομάδα που κερδίζει συνεχώς την εκτίμηση των ουδέτερων για την κουλτούρα της και το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει με κάθε ευκαιρία.

Σε όλα αυτά ο γενικός διευθυντής Χανς Γιοακίμ Βάτσκε έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά τώρα, μιλώντας για τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορονοϊού και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουν όλοι, εξέπληξε αρνητικά με όσα είπε.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι υπέρ, διότι δεν θα ήταν νορμάλ για τους συλλόγους που έχουν δουλέψει σκληρά να βοηθούν εκείνους που τα πήγαν χάλια τα τελευταία χρόνια. Έχουμε μια επιχείρηση και σε αυτήν είμαστε όλοι ανταγωνιστές.

Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνει ανταγωνισμός. Αν έπρεπε να δείχνουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, δεν θα υπήρχε πια πνεύμα ανταγωνισμού. Θα πρέπει λοιπόν να ανταμείβουμε τα κλαμπ για την κακή τους δουλειά;».