Η ώρα για την έναρξη της φάσης των «16» του Basketball Champions League για τις δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση έφτασε. Η ΑΕΚ είναι δεδομένα το φαβορί κόντρα στη Βόννη, την οποία υποδέχεται στις 21:30 στο κλειστό του ΟΑΚΑ (ΕΡΤ Sports), ενώ το Περιστέρι ψάχνει την υπέρβαση στην Ιερουσαλήμ απέναντι στη Χάποελ, στο ματς που θα κάνει τζάμπολ στις 19:15 (ΕΡΤ Sports).

Η Ένωση επιστρέφει στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίζει τη γερμανική ομάδα, κόντρα στην οποία θέλει να ανοίξει… λογαριασμό και να πετύχει την πρώτη από τις δύο νίκες που απαιτούνται για να προκριθεί στα προημιτελικά. Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα διεξαγωγής άλλαξε και από αυτήν τη σεζόν και για την πρόκριση απαιτούνται δύο νίκες και όχι η καλύτερη διαφορά στα δύο ματς.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μπορεί να υπολογίζει στους Ζήση και Γκίκα, έτσι μοναδικός απόντας για την ΑΕΚ είναι ο Ρογκαβόπουλος που συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του. Από την πλευρά της Βόννης, που τερμάτισε στην τρίτη του Δ’ ομίλου, εκτός αποστολής έμεινε ο αρχηγός ΝτιΛέο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα επικρατήσει από την κόντρα Νίμπουρκ – Μπαντίρμα, με τους Τσέχους να έχουν κάνει από χθες (03/03) το 1-0.

Πολύ πιο δύσκολη είναι η αποστολή της έτερης ελληνικής ομάδας, αφού καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μιας ομάδας που αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ σε περίπτωση που προκριθεί στους «4», είναι η βασική υποψήφια να διοργανώσει το Final-4.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του πρώτου αγώνα της σειράς και στοχεύει στη μεγάλη έκπληξη, ώστε να πάρει στα χέρια το προβάδισμα της πρόκρισης, με τη σειρά να επιστρέφει στα δυτικά προάστια.

Η Χάποελ τερμάτισε στην πρώτη θέση του Β’ Ομίλου, αφήνοντας πίσω της την ΑΕΚ, έχοντας απολογισμό 11 νικών και 3 ηττών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση με μέσο όρο πάνω από 90 πόντους. Όλα αυτά δείχνουν τη δυσκολία της αποστολής για το Περιστέρι.