Εξελίξεις προκαλεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας.

Στην Κύπρο και στο πρόβλημα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της αναφέρεται η ισπανική «El Confidencial», η οποία κατονομάζει ως σύνδεσμο του κυκλώματος στη Μεγαλόνησο τον ποδοσφαιριστή Χόρχε Λαρένα, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από την Αλέτικο Μαδρίτης και μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει τέσσερα παιχνίδια ως ύποπτα από τη σεζόν 2017-18 και υποστηρίζει ότι η συμφωνία ήταν να πάρει το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, το κύπελλο η ΑΕΚ Λάρνακα και να βγει στο Europa League ο Απόλλων Λεμεσού.

Όλα αυτά προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας, ενώ στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Είμαστε στο μέσο μιας μεγάλης καταιγίδας και σίγουρα, δεν μιλάμε για κεραυνό εν αιθρία. Σε μένα προσωπικά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα περιείλθαν στην αντίληψή μου χθες νωρίς το απόγευμα. Γι’ αυτό συγκάλεσα έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομίας γι’ αυτό το θέμα και τα θέματα χειραγώγησης. Για να βεβαιωθούμε πως όλες οι πληροφορίες διερευνούνται».