Όπως έγραψε χαρακτηριστικά τοπική εφημερίδα του Βελγίου, «η μύτη του δεν είχε καν την ευκαιρία να μας αποχαιρετίσει».

Ο λόγος για τον Μεχντί Καρσελά-Γκονζάλες, που πέρασε κι ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό (2017-2018).

Ο γεννημένος στο Βέλγιο και με καταγωγή από Μαρόκο Καρσελά έπαιζε το 2011 στη Σταντάρ Λιέγης, όταν σε κρίσιμο αγώνα του πρωταθλήματος δέχτηκε το αναπάντεχο λάκτισμα στο πρόσωπο. Μια αθέλητη κλοτσιά που προκάλεσε ανατριχίλες.

Ο 21χρονος τότε Καρσελά διεκδικούσε την μπάλα από τον αμυντικό της Γκενκ, Κρις Μαβινγκά, όταν ο τελευταίος προσπαθώντας να διώξει την μπάλα τον βρήκε στο πρόσωπο.

Ο 19χρονος Μαβινγκά έπαιζε μάλιστα στην Γκενκ δανεικός από τη Λίβερπουλ. Ο Μαροκάνος έπεσε στο χορτάρι και δεν ξανασηκώθηκε.

Υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο σαγόνι, τη μύτη και το δεξί του μάτι. Αλλά και σοβαρή διάσειση. Χάνοντας και μερικά δόντια.

Ο Μαβινγκά τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα και η ομάδα του απέσπασε την πολυπόθητη ισοπαλία, κλειδώνοντας τον τίτλο.

Όσο για τον Καρσελά, υποβλήθηκε σε επέμβαση ανατομικής ανάταξης του προσώπου, για τέτοια ζημιά μιλάμε. Ο ίδιος χαρακτήρισε αργότερα σε βελγικό μέσο τον τραυματισμό του ως την «πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου», καθώς φοβόταν ότι θα πέθαινε.

Λίγο μετά έδωσε τελικά άφεση αμαρτιών στον Μαβινγκά για την τρομακτική κλοτσιά: «Δεν τον μισώ. Είναι νέος και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου. Εγώ απλά του είπα να μην ανησυχεί. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να με χτυπήσει. Του έχω ξεκαθαρίσει ότι έχω ξεχάσει αυτό που έγινε»…

Η ιστορία του ποδοσφαίρου όμως όχι…