Μια εύκολη νίκη πανηγύρισαν στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» οι Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι επικράτησαν των Νιού Γιορκ Νικς με 127-106. Ωστόσο, δεν αποχώρησαν ήρεμα από το παρκέ, καθώς λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το γήπεδο μετατράπηκε σε αρένα.

Με την αναμέτρηση να βρίσκεται 48″ πριν το τέλος της, ο Κράουντερ εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των γηπεδούχων στην επαναφορά της μπάλας, την έκλεψε και αμέσως στη γωνία για να σουτάρει τρίποντο. Η κίνηση του εκνεύρισε τον Πέιτον, που τον έσπρωξε πάνω στο σουτ και τον πέταξε εκτός παρκέ και σχεδόν πάνω στον πάγκο.

Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενικευμένη σύρραξη. Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους δύο παίκτες, ενώ οι διαιτητές αποφάσισαν να τους αποβάλλουν τους Πέιτον και Κράουντερ, όπως και τον Μόρις των Νικς, που έσπρωξε εκτός φάσης τον Μοράντ.

Μάλιστα, ο Μόρις προχώρησε και σε ένα απρεπές σχόλιο, προφανώς όντας εκνευρισμένος από όσα είχαν συμβεί. «Ο Κράουντερ παίζει το μπάσκετ διαφορετικά, έχει γυναικείες τάσεις στο παρκέ, κάνοντας θέατρο και τινάζοντας το κεφάλι του για να πάρει φάουλ. Το παιχνίδι είναι αντρικό και κάποια στιγμή αγανακτείς με τέτοιες αντιδράσεις. Το παιχνίδι του είναι σοφτ, σαν γυναικούλα», δήλωσε.

Λίγη ώρα αργότερα και όντας πιο ψύχραιμος, ανακάλεσε μέσω social media. «Ζητώ συγγνώμη για όσα είπα περί γυναικείων τάσεων. Έχω απεριόριστο σεβασμό στις γυναίκες και όσα σημαίνουν για μας. Ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής και δεν ήθελα να προσβάλω καμία γυναίκα», έγραψε στο Twitter.