Ο πρώην κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερντ,  ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ήταν εκείνος που ανακοίνωσε στο draft του 1984 τον Μάικλ Τζόρνταν, όπως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2013.

Επί ημερών του, το ΝΒΑ εξελίχθηκε στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Ήταν εκείνος που μετέτρεψε το National Basketball Association σε παγκόσμια λίγκα την περίοδο είχε πάρει την… κατιούσα, βρισκόταν σε περίοδο παρακμής και απεγνωσμένα αναζητούσε εφαλτήριο για να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Ο Στερν ανέλαβε καθήκοντα κομισάριου το 1984 και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες ήταν εκείνος που καλωσόριζε στο… παλκοσένικο του ΝΒΑ τους μετέπειτα σούπερ σταρ της λίγκας.

Ήταν εκείνος που ανακοίνωσε ότι οι Μπουλς επέλεξαν στο νούμερο 3 τον Μάικλ Τζόρνταν από το Νορθ Καρολάινα (σ.σ. Ο Air απουσίαζε από τη διαδικασία του Draft γιατί ήταν στην προετοιμασία των ΗΠΑ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 στο Λος Άντζελες).

Ήταν εκείνος που καλωσόρισε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο νούμερο 15 του Draft 2013, το τελευταίο του πριν παραδώσει την σκυτάλη στον διάδοχο του, Άνταμ Σίλβερ…

 

Πηγή: gazzetta.gr