Δείγμα γραφής της νέας Εθνικής θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε (παρότι δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση) απόψε. Η «επίσημη αγαπημένη» δίνει το πρώτο της φιλικό τεστ εν όψει Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζοντας στις 19:00 την Κροατία στο τουρνουά του Στρασβούργου, για το οποίο θα ακολουθήσουν αύριο και μεθαύριο τα ματς με τη Γερμανία και τους οικοδεσπότες την ίδια ώρα.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι περιμένει να διαπιστώσει την αφομοίωση όσων ζητεί από τους παίκτες του μετά από 16 μέρες προετοιμασίας σε Καρπενήσι και ΟΑΚΑ. Στη διάθεσή του δεν θα είναι οι Γιάννης Μπουρούσης (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα μετά το ράγισμα στα πλευρά) και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (για λόγους τακτικής), που έμειναν στην Αθήνα, ενώ αμφίβολος είναι ο Βασίλης Σπανούλης που χθες δεν προπονήθηκε επί γαλλικού εδάφους λόγω ενοχλήσεων στη μέση, που πάντως δεν εμπνέουν ανησυχία.

Μετά την αποχώρηση του Νίκου Παππά από την προετοιμασία, διαθέσιμοι είναι 16 παίκτες, εκ των οποίων 14 βρίσκονται στη Γαλλία. Πρόκειται για τους: Ζήση, Σπανούλη, Σλούκα, Κατσίβελη, Βασιλειάδη, Μπράμο, Περπέρογλου, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Βουγιούκα και Καββαδά.

Αυτή είναι η Κροατία

Η Κροατία είναι από τις ομάδες που θεωρείται πως μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο Ευρωμπάσκετ. Παρά τις απουσίες των Ζόραν Πλάνινιτς, Μάρκο Πόποβιτς και Στάνκο Μπάρατς, ο Γιάσμιν Ρέπεσα έχει στα χέρια του ένα καλό ρόστερ, στο οποίο ξεχωρίζουν οι Ούκιτς (Παναθηναϊκός), Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ) και Τόμιτς (Μπαρτσελόνα).

Γκαρντ: Άντε Ντέλας (Τσεντεβίτα), Ντοντέι Ντρέιπερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Ρόκο-Λένι Ούκιτς (Παναθηναϊκός), Μάρκο Τόμας (Τσεντεβίτα).
Φόργουορντ: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Μάριο Ντέλας (Ομπραντόιρο), Νταμίρ Μάρκοτα (Μπεσίκτας), Ντάμιαν Ρούντεζ (Σαραγόσα), Ντάριο Σάριτς Τσιμπόνα).
Σέντερ: Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Ντάρκο Πλάνινιτς (Τσιμπόνα), Λούκα Ζόριτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ).

Ελλάδα και Κροατία έχουν αναμετρηθεί 19 φορές στο παρελθόν, με την Εθνική να μετρά 10 νίκες. Πιο πρόσφατη ήταν το 74-69 στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με τους Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Βασιλειάδη να έχουν από 17 πόντους.

Πηγή: sport-fm.gr