Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Δημήτρη Αγραβάνη δεν μένει στα… λόγια. Πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να… χτύπησαν την πόρτα για τον 19χρονο πάουερ φόργουορντ και όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Πανιωνίου, που δεσμεύει με συμβόλαιο τον ταλαντούχο παίκτη.

Η υπόθεση δεν είναι, ωστόσο, απλή. Τόσο γιατί στο συμβόλαιο του Αγραβάνη δεν προβλέπεται buy out και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με τη διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος (και τον Ηλία Λιανό, που ποτέ του δεν… ξεπουλά τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας και το απέδειξε πέρσι με την υπόθεση του Βασίλη Καββαδά), όσο και για έναν επιπλέον λόγο: ο Πανιώνιος έχει απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA λόγω αμαρτιών παλαιότερων διοικήσεων και εφόσον πουλήσει τον Αγραβάνη, που φέτος προορίζεται για πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, μπορεί να τον αντικαταστήσει μόνο με παίκτη από την ελληνική αγορά (Έλληνα ή ξένο που το δελτίο του είναι εδώ) και οι λύσεις είναι πολύ περιορισμένες.

Ο Ολυμπιακός «βλέπει» από τον Πανιώνιο και τον 17χρονο πλέι μέικερ Βασίλη Τολιόπουλο. Όπως και ο Αγραβάνης, ωστόσο, εφόσον αποκτηθεί θα πρόκειται όχι για μία μεταγραφή βασικού κορμού της ομάδας, αλλά για «επένδυση».

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη Παπαπέτρου, μέρα με τη μέρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Το θέμα έχει παγώσει, αφού ο Ολυμπιακός δεν δείχνει διάθεση να ανεβάσει την προσφορά του και η πλευρά του παίκτη δεν πείθεται με το συγκεκριμένο ποσό (1,2 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια) να εγκαταλείψει το κολέγιο του Τέξας. Μάλιστα έχει βγάλει εισιτήρια για τις ΗΠΑ για τις 20 Αυγούστου και ο προπονητής του, Ρικ Μπαρνς, δήλωσε «δεν αμφέβαλα ποτέ ότι θα επιστρέψει». Και προφανώς έχει ενημέρωση από τον ίδιο τον παίκτη για να είναι τόσο σίγουρος.

Πηγή: sport-fm.gr