Τέλος στην επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής βάζει ο Κλάουντιο Μαρκίζιο, ο οποίος κρεμάει τα παπούτσια του μόλις στα 33 του χρόνια, κάτι που ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο της Γιουβέντους, με την οποία και συνδέθηκε σχεδόν όλα τα χρόνια που έκανε την εμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι συνεχείς τραυματισμοί των τελευταίων ετών που τον έχουν ταλαιπωρήσει, δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να αγωνίζεται και όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, θα βάλει τέλος σε μια σταδιοδρομία σχεδόν 14 ετών. Σύλλογοι από τη Κίνα, την Βραζιλία, ακόμη και η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ωστόσο εκείνος είχε πάρει την απόφασή του.

Ο 33χρονος μέσος αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όμως πραγματοποίησε μόλις 15 εμφανίσεις, λόγω τραυματισμών, και δεν χάρηκε όσο θα ήθελε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρωσίας.

Με τη Γιουβέντους ο Μαρκίζιο πραγματοποίησε 389 εμφανίσεις, σκόραρε 37 φορές, ενώ πανηγύρισε επτά πρωταθλήματα Ιταλίας, τέσσερα Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ.

Με τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας αγωνίστηκε 55 φορές και πέτυχε 5 γκολ. Έδωσε το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014, αλλά και στο Euro του 2012, με την Ιταλία να φτάνει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

«Σας κάλεσα εδώ για να σας ανακοινώσω την απόφασή μου ότι αποσύρομαι από την αγωνιστική δράση. Ήταν μια επίπονη, αλλά ώριμη απόφαση. Εκπληρώθηκε το όνειρό μου από παιδί, όταν κάποιοι κατάλαβαν πως έχω ταλέντο, αλλά το ταλέντο δεν είναι πάντα αρκετό. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και τύχη, τύχη που είχα μπόλικη στην καριέρα μου», είπε αρχικά ο Ιταλός μέσος.

Και συμπλήρωσε ότι ήταν τυχερός, διότι «ήμουν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, ενώ είχα τεράστια βοήθεια από τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου. Μου έδωσαν αξέχαστες στιγμές και συναισθήματα. Έζησα ένα όνειρο, αλλά και εγώ έδωσα τα πάντα. Ήταν ένα δύσκολο και περίπλοκο καλοκαίρι για μένα. Προσπάθησα να επανέλθω στα γήπεδα, αλλά συνειδητοποίησα πως το μυαλό ήθελε, αλλά το σώμα δεν μπορούσε».