ΗΠΑ-Γαλλία θα είναι ο τρίτος από τέταρτους προημιτελικός του Μουντομπάσκετ 2019, καθώς οι Αυστραλοί επικράτησαν των «τρικολόρ» στο καθοριστικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Group L και πλέον περιμένουν να μάθουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στους «8», με την Τσεχία να είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς οι Βραζιλιάνοι φαντάζει πολύ δύσκολο να επικρατήσουν των Αμερικανών.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και τα «καγκουρό» εμφανίστηκαν να έχουν μεγαλύτερη ψυχραιμία, για να πάρουν τελικά το παιχνίδι, που τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση της Κίνας.

Τρομερή εμφάνιση για την Αυστραλία έκανε ο Μιλς (30 πόντοι), που έχει στο ενεργητικό του και το πολύ κρίσιμο κλέψιμο στην τελευταία φάση των Γάλλων, ενώ στο σκοράρισμα τον ακολούθησαν ο Ινγκλς με 23 πόντους και Μπέινς που πρόσθεσε από την πλευρά του άλλους 21.

Όσον αφορά τους «τρικολόρ», ο Φουρνιέ είχε ένα γεμάτο παιχνίδι με 31 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ στο σκοράρισμα τον ακολούθησε ο Ντε Κολό με 26 πόντους. Ωστόσο, η εμφάνισή τους δεν έφτανε για τη νίκη και έτσι στην επόμενη φάση έχουν μια πολύ δύσκολη αποστολή.