Με τον πιο δύσκολο αντίπαλο από αυτούς που είχε υποψήφιους κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ για τη γ’ προκριματική φάση του Champions League, καθώς στον δρόμο του θα βρει τον Άγιαξ, ο οποίος στην προηγούμενη διοργάνωση είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Αν και στον «δικέφαλο» του Βορρά θα ήθελαν να είχαν αποφύγει την ολλανδική ομάδα, εντούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που θα την αντιμετωπίσουν σε μια προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, αυτή θα είναι η τρίτη φορά.

Και τις δύο προηγούμενες οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν αποκλειστεί από τον Αίαντα. Ήταν τη σεζόν 2010-11, όταν πήραν ισοπαλία στο Άμστερνταμ με 1-1, αλλά αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 στη ρεβάνς της Τούμπας, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τα εκτός έδρας γκολ. Ακολούθησε η αγωνιστική περίοδος 2016-17, όπου πάλι πήραν ισοπαλία εκτός έδρας (1-1), αλλά ηττήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με 2-1.

Με μια δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έγραψε: «Αγαπητή UEFA, την επόμενη φορά κληρώστε τις υπόλοιπες ομάδες και βάλτε μας κατευθείαν με τον Άγιαξ». Πάντως, με κάποιον τρόπο έγινε… το χατίρι των «ασπρόμαυρων» με έναν χρόνο καθυστέρηση, οι οποίοι θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν τους νταμπλούχους Ολλανδίας στα περσινά προκριματικά.

Μια άλλη σύμπτωση που αφορά τον ΠΑΟΚ, έχει να κάνει με τη σε μεγάλο βαθμό κοινή μοίρα με την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο «δικέφαλοι» έχουν τρεις κοινούς αντιπάλους στις τελευταίες τους ευρωπαϊκές περιπέτειες. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Άγιαξ, τον οποίο η Ένωση αντιμετώπισε στους ομίλους της προηγούμενης διοργάνωσης, έχουν βρει στον δρόμο τους τόσο την Μπενφίκα όσο και τη Βίντι.

Επίσης, υπάρχει και άλλη μια… διαβολική σύμπτωση που αφορά τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά του Champions League. Και οι δύο θα έχουν εικόνα των αντιπάλων τους (εάν περάσει στον γ’ προκριματικό και ο Ολυμπιακός), από τα φιλικά παιχνίδια που θα παίξουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα παίξουν σήμερα στις 20:00 με τον Άγιαξ, σε παιχνίδι που οι Ολλανδοί αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το βασικό τους σχήμα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενήσουν την επόμενη Τετάρτη (31/07, 20:30) τους Τούρκους, στην πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων ενόψει της νέας σεζόν.