Τα χρέη του συλλόγου και η ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν τη Δευτέρα στη ΓΣ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όπως και η ανάπλαση του Βοτανικού.

Ο πρόεδρος της «Μάνας του Λόχου», Αχιλλέας Μακρόπουλος, ρωτήθηκε για τα χρέη του Ερασιτέχνη, από που έχουν προέλθει αυτά, σε ποιους αθλητές οφείλονται χρήματα και το αν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία. Ο κ. Μακρόπουλος εξήγησε πως δημιουργήθηκαν όλα τα παραπάνω, για να ρωτήσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη σχετικά με τους υπεύθυνους των χρεών, αλλά και να ζητήσουν ονόματα και απόδοση ευθυνών προς κάποιους.

«Βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου και θέλω να σας ενημερώσω ότι κάποια θέματα, μαζί με το ΔΣ, τα αντιμετωπίσαμε παλικαρίσια. Η πρώτη θητεία του Πρωτοδικείου δεν είχε προστασία, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την έγκριση του Πρωτοδικείου. Τα προβλήματα είναι τεράστια είναι καθημερινά και τα αντιμετωπίσαμε μόνοι μας, οι μεγάλοι Παναθηναϊκοί δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ.

Αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα, εκτός αν αποφασιστεί από τη ΓΣ να ‘νεκρώσουν’ τμήματα. Ελάτε να αναλάβετε εσείς, χωρίς βοήθεια, χωρίς συμπαράσταση εγώ, θα είμαι στο πλευρό σας. Ευχαριστώ τον κ. Αλαφούζο που μας διευκόλυνε με 365.000 έναντι προηγούμενων ετών. Μην αφήσετε να φερθούν στον Ερασιτέχνη όπως τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεωφόρο, τα μέλη θέλησαν να μάθουν τι έχει συμφωνηθεί με την ΠΑΕ, ποια θα είναι τα οικονομικά οφέλη για τον Ερασιτέχνη, αλλά και ποιοι χώροι του γηπέδου θα παραχωρηθούν. Παράλληλα, ζήτησαν από τον κ. Μακρόπουλο να μάθουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επαφές και ποιες είναι οι σχέσεις με την ΠΑΕ.

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε γύρω από το γηπεδικό και τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα.

Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του, σχετικά με τη διπλή ανάπλαση τόνισε πως: «Η διπλή ανάπλαση ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ με δίκαια ανταλλάγματα για τον Παναθηναϊκό και έχει καταντήσει εφιάλτης για τον σύλλογο. Συρόμαστε σε λύσεις που δεν είναι της αποδοχής μας. Και αναφέρομε στη νομοθετική ρύθμιση του 2010, για την οποία η διοίκηση δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση.

Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε το θέμα, ενώ αναθέσαμε την υπόθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο. Όλες οι θέσεις μας δεν έχουν εισακουστεί, κυρίως από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος μας αγνοεί και συμπορεύεται με τον ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου. Η διπλή ανάπλαση αλλιώς είχε ξεκινήσει. Η τροποποίηση του νόμου είναι παράταση ζωής για το γήπεδο. Το προεδρικό διάταγμα είναι προς επεξεργασία. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα αντιδράσουμε».

Πηγή: sport-fm.gr