Στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον, καθώς έχασε με 2-1 σετ από την Ελίνα Σβιτόλινα. Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε εντυπωσιακά και τα δύο σετ, αλλά στη συνέχεια η Ουκρανή της πήρε τον… αέρα και έφτασε στη νίκη.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι της κόντρα στην Σβιτόλινα, καθώς έκανε μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 3-1 γκέιμ, αλλά στη συνέχεια η αντίπαλός της ανέκαμψε και της πήρε πέντε σερί γκέιμ, για το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο σετ, καθώς πήρε «κεφάλι» με 3-0 γκειμ, κάνοντας μάλιστα δύο μπρέικ. Αλλά, στη συνέχεια το σερί της αντιπάλου της έσπασε και η Ουκρανή, που πλησίασε.

Εκεί η εικόνα του πρώτου σετ επαναλήφθηκε, με την Σβιτόλινα να ξεκινά πάλι τα μπρέικ και να φτάνει στο 6-5 γκέιμ. Η Σάκκαρη προσπάθησε να ισοφαρίσει και τα κατάφερε. Με μεγάλη αποφασιστικότητα εμφανίστηκε και στο τάι μπρεϊκ, το οποίο πήρε με 7-1, για να φέρει το ματς στα ίσα.

Όμως, στο τρίτο σετ η εκκίνησή της δεν ήταν ανάλογη των δύο προηγούμενων. Έτσι, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπόρεσε να προβάλει πολλές αντιστάσεις, χάνοντας με 6-2 γκειμ. Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησε το Γουίμπλεντον για φέτος.

Συνολικά η Σάκκαρη είχε 35-15 winners, όμως της στοίχησαν πολύ τα αβίαστα λάθη, που ήταν συντριπτικά εναντίον της, 48 έναντι 27 και 6-2 διπλά λάθη. Η 25χρονη Ελληνίδα είχε 17-16-15 αβίαστα ανά σετ και ενώ είχε τις δυνατότητες να διεκδικήσει τη νίκη, δεν μπόρεσε να επικρατήσει στα κρίσιμα σημεία.