Αρκετές διακοπές και μεγάλη προετοιμασία. Μόνο έτσι μπορεί να καλυφθεί το μεγάλο «νεκρό» διάστημα μεταξύ της Super League 2018-19 και της επόμενης. Το πρωτάθλημα τελείωσε στις 5 Μαΐου και χωρίς ακόμα να έχει οριστεί η έναρξη του επόμενου (μόλις χθες ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση), υπολογίζεται ότι -εάν δεν αλλάξει κάτι στο προγραμματισμό που γινόταν τα προηγούμενα έτη- θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου.

Δηλαδή, θα υπάρξει μια αποχή 112 ημερών, ή αλλιώς τριών μηνών και 20 ημερών. Και δεν έχει και Μουντιάλ φέτος, όπως πέρσι… Αυτό σημαίνει πως οι εννέα ομάδες που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είτε θα… χαθούν στις διακοπές, είτε θα λιώσουν στην προετοιμασία. Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Πανιώνιος, Ξάνθη, ΝΠΣ Βόλος και ΟΦΗ ή Πλατανιάς θα πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν αυτό το κενό…

Για τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές ομάδες τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 23 ή 24 Ιουλίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Ατρόμητος και Άρης θα δώσουν το πρώτο τους ματς στις 25 Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τα δικά του στις 6 ή 7 Αυγούστου και η ΑΕΚ θα μπει στη μάχη του Europa League στις 8 Αυγούστου.

Και πάλι, το διάστημα είναι μεγάλο, ακόμη και για τις ευρωπαϊκές ομάδες της χώρας. Ουσιαστικά, για τον Ολυμπιακό θα είναι δυόμισι μήνες και για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κάτι παραπάνω από τρεις μήνες απραξίας (αν και είχαν μια εβδομάδα δράσης ακόμα εξαιτίας του τελικού).

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS