Πραγματοποιήθηκε στις 10:00 η σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 11 Μαΐου, στην οποία συζητήθηκε τόσο το ζήτημα της παρουσίας κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ όσο και η χρήση του VAR στο παιχνίδι που θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν.

Αυτό που βγήκε σαν συμπέρασμα είναι πως τα πάντα παραμένουν ανοικτά για το ματς που θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν, καθώς δεν λήφθηκε κάποια απόφαση, με το… μπαλάκι να περνά στην πλευρά της Πολιτείας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ήταν της άποψης ότι έπρεπε να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων, με αποτέλεσμα το κεκλεισμένων των θυρών ματς να είναι για εκείνον μονόδρομος. Ωστόσο, οι δύο σύλλογοι και η Ομοσπονδία, καθώς και οι FIFA/UEFA επιθυμούν τη διεξαγωγή του ματς με κόσμο.

Η σημερινή σύσκεψη για τον τελικό Κυπέλλου είχε διάρκεια μόλις μια ώρα, καθώς όλοι θέλησαν να περιμένουν την απόφαση του υφυπουργού και για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη για τη Δευτέρα (06/05).

Παρόντες από πλευράς ΕΠΟ ήταν οι Αλέξης Δέδες, Μάνος Γαβριηλίδης και Σταύρος Ψαρόπουλος, όπως και ο υπερσύμβουλος των FIFA και UEFA, Πετρ Φούσεκ. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η Αγγελική Αρκάδη, Νίκος Σμπαρούνης, Νίκος Χαριτάκης και Δημήτρης Παπαναγιώτου, ενώ τον ΠΑΟΚ οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Ηλίας Γεροντίδης και Παναγιώτης Πλιάτσικας.

Φυσικά, υπήρχε και παρουσία εκπροσώπων της εισαγγελίας και της ΕΛ.ΑΣ, με την Αστυνομία να μην παίρνει καν θέση.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, η Ένωση επιθυμούσε την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, κάτι που επανάλαβε στη σύσκεψη. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν ο αγώνας να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με κόσμο και οκτώ θύρες ανοικτές για κάθε ομάδα. Κάτι που αποτελούσε ουσιαστικά τον αρχικό περσινό σχεδιασμό για το αντίστοιχο ματς.

Όσον αφορά το θέμα της αλλαγής έδρας που έθεσαν οι Θεσσαλονικείς, σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση ο τελικός να διεξαχθεί χωρίς οπαδούς, φαίνεται ότι δύσκολα θα γίνει δεκτό, καθώς το στάδιο στην Καλογρέζα δείχνει αυτήν τη στιγμή το μόνο που μπορεί να φιλοξενήσει το VAR. Αυτός είναι και ο λόγος που θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του στο προσεχές Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός για την 30ή αγωνιστική της Super League.

Όσον αφορά τις FIFA και UEFA εξέφρασαν την άποψη ότι η διεξαγωγή του τελικού χωρίς φιλάθλους αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο κάθε χώρας, με τον κ. Φούσεκ να σημειώνει ότι το παιχνίδι πρέπει να γίνει στο ΟΑΚΑ, ξεκαθαρίζοντας την επιθυμία του να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις που ήδη υπάρχουν.