Η κεφαλιά του Μανέ και η ασύλληπτη βολίδα του Σαλάχ «ξόρκισαν» το… πέσιμο του Τζέραρντ και οδήγησαν τη Λίβερπουλ στο 2-0 επί της Τσέλσι και στο +1 για τον τίτλο.

Εκείνο το… γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ, το γκολ του Ντεμπά Μπα, ένας χαμένος τίτλος, τα στοιχήματα για το ποιος θα έπεφτε αυτή τη φορά. Ένα «φάντασμα» που πλανάται πάνω από το Ανφιλντ εδώ και 29 χρόνια και που έκανε όλους τους «κρόκινους» να τρέμουν ξανά τους Λονδρέζους. Μόνο που αυτήν τη φορά έμειναν όλοι… όρθιοι και έκαναν τη δουλειά τους όσο πιο τέλεια γινόταν. Η ομάδα του Κλοπ έβγαλε τρελή φούρια, είχε τις τυχερές στιγμές της, αλλά καθάρισε πανάξια το 2-0, νίκησε για πρώτη φορά από το 2012 τους «μπλε» και επέστρεψε στο +2 από τη Σίτι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρομερή ενέργεια, αλλά οι Λονδρέζοι είχαν στηθεί μαζικά πίσω, έχοντας μοναδικό ελεύθερο τον Αζάρ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε με μονοκόμματο του Σαλάχ πάνω στον Κέπα, ενώ στο 30′ ο Γουίλαν απείλησε με καλό σουτ. Η Λίβερπουλ δεν έβρισκε χώρους, ούτε η Τσέλσι αντεπιθέσεις. Στο 51′ όμως από ωραία συνεργασία και συστημένη σέντρα του κορυφαίου στο ματς Χέντερσον, στο πίσω δοκάρι ο Μανέ σκόραρε με κεφαλιά.

Είχαν περάσει 144 δευτερόλεπτα από το γκολ του Σενεγαλέζου και ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα με ασύλληπτη βολίδα έξω από την περιοχή. Δεν είχε σκοράρει στο Ανφιλντ για πέντε ματς και γενικά εκτός περιοχής από τον Ιανουάριο του 2018. Από εκεί και μετά έγινε χαμός στο ματς. Σε ένα λεπτό (59′-60′) ο Αζάρ βρέθηκε δύο φορές τετ-α-τετ, σημαδεύοντας το δοκάρι και τον Αλισον, αντίστοιχα.

Σταδιακά η γηπεδούχος ξαναπήρε τα ηνία, ηρέμησε το άγχος της, ισοφάρισε το ρεκόρ νικών της στην Premier League (26 από το 2013-’14) και αν και με ματς περισσότερο από τη διώκτριά της, το πιστεύει ολοένα και περισσότερο…

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (74′ Μίλνερ), Κεϊτά (66′ Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο, Σαλάχ (90′ Σακίρι), Φιρμίνο, Μανέ

Τσέλσι (Μ. Σάρι): Κέπα, Ρούντιγκερ (40′ Κρίστενσεν), Νταβίντ Λουίζ, Εμερσον, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Γουίλιαν, Λόφτους-Τσικ (74′ Μπάρκλεϊ), Χάντσον-Οντόι (55′ Ιγουαΐν), Αζάρ.

Πηγή: gazzetta.gr