Η σειρά των playoffs με την Μπαρτσελόνα το 2011 πέρασαν στην ιστορία για την άμυνα του Καλάθη στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Με την ζώνη «box and one» του Ομπράντοβιτς, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε γίνει σκιά του Καταλανού σκόρερ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Από τη στιγμή που τον «κλείδωσε» ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για το Final 4 της EuroLeague.

Ο Καλάθης, ο Διαμαντίδης και ο Ομπράντοβιτς μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους στο ντοκιμαντέρ για τον αρχηγό του «τριφυλλιού» με τίτλο «Guardian of a Legacy» και η EuroLeague δημοσίευσε το σχετικό απόσπασμα:

Καλάθης: «Ποια ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για σένα ως παίκτη»;
Διαμαντίδης: «Η πιο δύσκολη χρονιά; Το 2011…».
Καλάθης: «Ήμασταν πίσω στο σκορ με 16 πόντους στο ημίχρονο. Αν χάναμε εκείνο το παιχνίδι, δεν θα κερδίζαμε την EuroLeague».
Διαμαντίδης: «Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, παίζαμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Η Μπάρτσα είχε το πλεονέκτημα έδρας κι έπρεπε να κάνουμε μια νίκη στη Βαρκελώνη».
Ομπράντοβιτς: «Ήταν ένας από τους παίκτες – κλειδιά σε εκείνη τη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Καρ’ αρχάς, τον εμπιστευόμουν πολύ. Ήταν έτοιμος να παίξει άμυνα κόντρα σε έναν παίκτη – κλειδί της Μπαρτσελόνα εκείνη την περίοδο, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο».
Καλάθης: «Ο κόουτς μού έδωσε την ευκαιρία να τον μαρκάρω. Γύριζα στο σπίτι, έβλεπα ξανά το video κι έλεγα μέσα μου “πώς θα παίξω άμυνα αυτόν τον τύπο; Είναι απίστευτος, όλα τα σουτ που κάνει…” Για μένα, ήταν μια πρόκληση. Μια πρόκληση που αποδέχτηκα και ο κόουτς μού έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη».
Ομπράντοβιτς: «Ήμουν σίγουρος ότι θα έκανε σπουδαία δουλειά. Ήταν πάνω στον Ναβάρο κι έκανε πραγματικά σπουδαία δουλειά. Ήταν επίσης σημαντική η συνεισφορά του στην επίθεση».
Καλάθης: «Ο Διαμαντίδης, ο Σάτο, ο Ντρου Νίκολας έκαναν μεγάλα παιχνίδια… Ήταν μια απίθανη σειρά. Όταν γυρίσαμε στο ΟΑΚΑ για τα Game 3 και Game 4, ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε στο γήπεδό μας μαζί με 20.000 κόσμο, με το πάθος της ομάδας και των οπαδών μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάμε στο Final 4 εκείνη τη χρονιά».

Πηγή: gazzetta.gr