Αποκτήθηκε από τη Λάτσιο το 2009 και από τις πρώτες του εμφανίσεις εντυπωσίασε με την τεχνική του και την ποιότητά του. Η πρώτη του χρονιά στη Ρώμη ήταν εκπληκτική, αλλά ήταν, ίσως και η μοναδική καλή.

Ο Μάουρο Ζάρατε κάθε χρόνο παρουσίαζε πτώση στην απόδοσή του, μέχρι την περασμένη σεζόν, όταν δόθηκε δανεικός στην Ίντερ, σε μια προσπάθεια αναγέννησής του. Μια κίνηση που δεν απέδωσε, τελικά.

Το καλοκαίρι ο Ζάρατε επέστρεψε στη Λάτσιο, ελπίζοντας πως θα βρει τον καλό του εαυτό. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, όμως, τον έχει βρει σε ρόλο κομπάρσου, αφού σταδιακά έχασε την εμπιστοσύνη του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και τέθηκε στο περιθώριο. Κάτι που αναγκάζει τον πρόεδρο, Κλαούντιο Λοτίτο, να προσπαθεί να τον παραχωρήσει, σε όποια ομάδα τον ικανοποιήσει οικονομικά.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Λουίς Ρούτσι, μιλώντας για το μέλλον του Ζάρατε, έδειξε πως έχει ξεκάθαρη εικόνα. «Αποκλείουμε κάθε περίπτωση δανεισμού. Αν είναι να γίνει κάτι, τότε θα είναι κάτι το μόνιμο. Ο παίκτης δεν θέλει να πάει κάπου και μετά να είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στη Λάτσιο. Ειδικά αν ο μισθός του εκεί θα είναι μειωμένος. Γύρισα όλη την Ευρώπη ψάχνοντας ομάδα που να είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Λοτίτο, αλλά δεν βρήκα καμία. Θα πρέπει ο πρόεδρος να καταλάβει πως με τη στάση του έχει απαξιώσει τον πελάτη μου, συνεπώς θα έπρεπε να απαιτεί πολύ λιγότερα χρήματα για να τον παραχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρούτσι.

Ακούστηκε πως η Φενερμπαχτσέ ενδιαφέρεται και είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση. «Μην ακούω για περιπτώσεις που δεν πρόκειται να μας απασχολήσουν. Δεν πρόκειται να πάμε ποτέ εκεί. Αν φύγει από τη Λάτσιο, ο Ζάρατε θα πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, όχι σε μικρότερη», σημείωσε ο μάνατζερ.

-Με όσα λέτε, φαίνεται πως θα οδηγηθείτε σε αδιέξοδο. «Κανένα αδιέξοδο. Αν ο Λοτίτο δεν ρίξει τις απαιτήσεις του και ο παίκτης δεν πουληθεί σε μεγάλη ομάδα, η οποία θα ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του, τότε θα εξαντλήσουμε το συμβόλαιό μας και μετά θα διαπραγματευτούμε με άλλους όρους και σε άλλη βάση», απάντησε ο Ρούτσι.

-Αυτό μοιάζει σαν να τραβάτε το σχοινί. «Δεν τραβάμε, απλώς, το σχοινί. Κηρύσσουμε πόλεμο στη διοίκηση της Λάτσιο. Έχουν διορία 5 ημερών για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας αφήσουν… ξεκρέμαστους μέχρι το τέλος του μήνα. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας. Αλλιώς ο παίκτης μένει στη Ρώμη και ολοκληρώνει το συμβόλαιό του. Τελεία και παύλα», ήταν τα λόγια του μάνατζερ του Μάουρο Ζάρατε.

Πηγή:sport-fm.gr