Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εμπιστεύεται τον Ρομπίνιο ότι είναι επαγγελματίας, εστιάζει την προσοχή του στον αγώνα με την Πεσκάρα και τονίζει ότι ο Αλεσάντρε Πάτο θα είναι έτοιμος από το 2013.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε ακόμη και για τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα.

«Ο Ντανιέλε Μπονέρα προπονήθηκε κανονικά και θα κάνει ένα τεστ την τελευταία στιγμή για να δούμε αν θα είναι εντάξει. Ο Σούλεϊ Μουντάρι θέλει παιχνίδια στα πόδια του αλλά δε θα είναι έτοιμος πριν τον Ιανουάριο. Ακόμη ο Ρικάρντο Μοντολίβο έχει αποθεραπευτεί.

Ο Κριστιάν Αμπιάτι είναι έτοιμος αλλά στο τέρμα θα είναι ο Μάρκο Αμέλια. Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ είχε μια ενόχληση στην προπόνηση, ενώ ο Φιλίπ Μεξές ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση, επομένως θα δούμε αν θα μπορέσουμε να τους υπολογίζουμε. Όσον αφορά τον Πάτο θα είναι έτοιμος με τη νέα χρονιά. Στις 6 Ιανουαρίου θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και πάλι», τόνισε.

Η τελευταία τοποθέτηση έρχεται βέβαια σε αντίθεση με τις δηλώσεις του μάνατζερ του Βραζιλιάνου, που υποστήριξε μεσοβδόμαδα ότι ο πελάτης του έχει αναρρώσει στο 100% από τον τραυματισμό του.

«Είμαι ευχαριστημένος που εσχάτως πραγματοποιούμε καλές εμφανίσεις αν και κάποιες φορές δείχνουμε να εφησυχάζουμε όταν το παιχνίδι δείχνει να έχει κριθεί. Το παιχνίδι με την Πεσκάρα θα είναι δύσκολο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την υποτιμήσουμε.

Είμαι δεμένος πολύ με την ομάδα εξαιτίας του παρελθόντος μου εκεί και είμαι χαρούμενος που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία. Ο Βλαντιμίρ Βάις είναι ένας καλός παίκτης και αξίζει να τον παρακολουθείς», τόνισε εν όψει του αγώνα με την Πεσκάρα.

Ο Ρομπίνιο παραδέχθηκε ότι του λείπει η Βραζιλία και θα ήθελε να επιστρέψει στη Σάντος, αλλά η Μίλαν δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει για λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ.

«Μας έχει βοηθήσει πολύ φέτος με καθοριστικά γκολ και χρήσιμες ασίστ, κάνοντας συνεχώς καλές εμφανίσεις. Θα δούμε τι θα γίνει τον Ιανουάριο, αλλά ελπίζω ότι δεν πρόκειται να τον χάσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει πόσο επαγγελματίας είναι», τόνισε ο 45χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Αυτή τη σεζόν έχουμε μια καινούρια ομάδα και έχω δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου. Δουλεύουμε με μεγάλο ενθουσιασμό, κερδίζοντας παιχνίδια με τόσους νεαρούς παίκτες. Με κάνει περήφανο να τους βλέπω να βελτιώνονται και να δουλεύουν και να μαθαίνουν.

Αυτή δεν είναι η χρονιά μηδέν για τη Μίλαν όπως είναι για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Πολλοί πρωταθλητές έχουν φύγει και όταν αποχωρούν παίκτες σαν τον Κλάρενς Ζέεντορφ και τον Τζενάρο Γκατούζο, δεν μπορείς να βρεις αντικαταστάτες τους αμέσως.

Με την Πεσκάρα είναι πιθανό να αγωνιστεί ο Εμπαγιέ Νιάνγκ, δε μου έκανε εντύπωση που σκόραρε κόντρα στη Ρετζίνα και χρειάζεται να του δώσουμε χρόνο να βελτιωθεί και άλλο».

Πηγή: sport-fm.gr