Ο επιθετικός της Μίλαν διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του και είναι πρώτος σκόρερ στην Serie A, ξεπερνώντας τον Πάολο Ρόσι που όταν κατέκτησε τον τίτλο του «κανονιέρη» του ιταλικού πρωταθλήματος ήταν 22 (με την Βιτσέντζα το 1978).

Έτσι, ο σέντερ φορ των «ροσονέρι» πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση των νεαρότερων «γκολτζήδων» της Serie A, πίσω από τον Τζιουζέπε Μεάτσα που από τα 20 του με την Ίντερ κατέχει το σχετικό ρεκόρ.

Πιο αναλυτικά, την περίοδο 1929-30 ο Τζιουζέπε Μεάτσα, γεννημένος στις 23 Αυγούστου του 1910, με τα χρώματα της Ίντερ πέτυχε 31 γκολ και είναι ο νεαρότερος πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος.

Εάν ο Ελ Σααραουί συνεχίσει έτσι (αυτή τη στιγμή προηγείται με 12 γκολ στον πίνακα των σκόρερ μπροστά από τον Καβάνι που έχει 10) και κατακτήσει τον τίτλο, θα γίνει ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A. Ο μαροκινής καταγωγής (διεθνής με τα χρώματα της Ιταλίας) στράικερ των «ροσονέρι» γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου του 1992 στο τέλος της σεζόν θα είναι 21 ετών και θα ξεπεράσει τον μυθικό Πάολο Ρόσι.

Αφού ο άνθρωπος που οδήγησε την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1982, όταν έδειξε… για τα καλά την σχέση του με τα δίχτυα για πρώτη φορά, ήταν την σεζόν 1977-78 με τα χρώματα της Βιτσέντζα.

Έτος, το οποίο ο Πάολο Ρόσι πέτυχε 24 τέρματα στο πρωτάθλημα, σε ηλικία 22 ετών (23 Σεπτεμβρίου 1956 ημερομηνία γεννήσεως).

Αναμφίβολα, πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον Ελ Σααραουί να βρίσκεται ανάμεσα σε «ιερά τέρατα» του ιταλικού πρωταθλήματος και μακάρι να συνεχίσει έτσι…

Πηγή: sport-fm.gr