Τα ισπανικά media μεταδίδουν πως το Μπέτις – Ολυμπιακός χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου παιχνίδι και ότι έχουν επιστρατευθεί για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας 850 άτομα, εκ των οποίων αστυνομικοί και στελέχη ακόμα και ειδικών σωμάτων ασφαλείας.

Το Elcorreoweb.es σημειώνει πως στην σύσκεψη που έγινε τονίστηκε πως είναι υψηλού κινδύνου παιχνίδι το Μπέτις – Ολυμπιακός. Επίσης πως θα υπάρχουν 850 άτομα για τις ανάγκες της τήρησης της τάξης και των μέτρων ασφαλείας και ότι ζητήθηκε ήδη από τους Ισπανούς οπαδούς να είναι ευπρεπείς και να μην προκαλέσουν προβλήματα.

Τα ισπανικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Έλληνες οπαδοί θα έχουν και συνοδεία Ελλήνων αστυνομικών(σ.σ. εκτός από Ισπανούς). Επίσης ότι θα φυλάσσονται τα ξενοδοχεία των δύο αποστολών των ομάδων αλλά και το προπονητήριο όπου θα βρεθούν για προπονήσεις αλλά και φυσικά θα υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη. Την ημέρα του αγώνα οι Θύρες θα ανοίξουν δύο ώρες πριν την αναμέτρηση.

Πηγή: gazzetta.gr