Η Μαρία Μπελιμπασάκη έχασε… στο νήμα το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα των Γυναικών, ωστόσο σημείωσε με την επίδοσή της ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό στίβο κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Για την Κρητικιά αθλήτρια ήταν υπέρβαση μια θέση στο βάθρο, καθώς όχι απλώς δεν είναι το αγώνισμά της αυτό στο οποίο διακρίθηκε, αλλά δεν διαθέτει και τα απαραίτητα εφόδια για να προπονηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όπως είπε με τηλεοπτική συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη γι’ αυτό που κατάφερα», είπε αρχικά η 27χρονη, που συμπλήρωσε: «Ο στόχος μου ήταν η συμμετοχή στον τελικό και ένα μετάλλιο. Ότι δεν ήρθε το χρυσό δεν με στεναχωρεί τόσο πολύ».

Για την αλλαγή που έκανε από τα 200 μ. στα 400 μ., απάντησε: «Αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να δοκιμάσουμε στο 400άρι και η επιλογή μάς δικαίωσε».

Όσον αφορά το μήνυμα που έστειλε στους Έλληνες, έπειτα από την επιτυχία της, σημείωσε: «Ήταν καθαρά πάνω στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής. Μόλις είχα τελειώσει την κούρσα μου και ένιωθα περήφανη για τη χώρα μου. Θέλω ο κόσμος να προσπαθεί για το καλύτερο».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη», συμπλήρωσε: «Η Πολιτεία προσπαθεί να κάνει πράγματα, αλλά δεν μπορεί πολλά. Θα θέλαμε καλύτερες εγκαταστάσεις για να είμαστε περισσότερο έτοιμοι και να έρθουν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό», επισήμανε.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή της Ομοσπονδίας, που τη βοήθησαν να φτάσει μέχρι το Βερολίνο. «Η Ομοσπονδία έχει φροντίσει να έχουμε πλήρη ιατρικό τιμ και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει».

«Προπονούμαι στον Άγιο Κοσμά αρκετά χρόνια τώρα», είπε, για να αναφέρει ότι το προπονητικό κέντρο είναι σε μία διαδικασία συντήρησης και κάποια στιγμή θα κλείσει. «Μακάρι να υπάρξει κάτι για μετά, προκειμένου να μπορέσουν οι αθλητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους», τόνισε.

Για το αν έχει σκεφτεί να προπονηθεί στο εξωτερικό, απάντησε: «Για κάποιο διάστημα, ένα μήνα, φεύγουμε για το εξωτερικό με προορισμό κάποια προπονητικά κέντρα. Επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, έχουμε το καλύτερο κλίμα για προπόνηση. Ωστόσο, όσοι αντέχουν οικονομικά, πάνε στο εξωτερικό, για να προχωρήσουν την εξέλιξή τους».