Καμία διάθεση να ωραιοποιήσει τις συνθήκες που επικρατούν (τουλάχιστον τώρα) στην ΑΕΚ δεν έδειξε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως δεν περίμενε τόσο δύσκολη την κατάσταση και είπε σκληρές αλήθειες για να την περιγράψει.

Παρόλο που ανέφερε λοιπόν πως οι νεαροί παίκτες του είναι τελείως ανέτοιμοι και παραδέχθηκε πως με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν φτιάχνει αξιόμαχη ενδεκάδα, ξεκαθάρισε πως με δουλειά και αγάπη θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ομάδα που δεν θα φοβάται κανέναν.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάχος στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Έχετε αναλάβει ένα δύσκολο έργο τη φετινή περίοδο. Έστω και μετά από αυτές τις λίγες ημέρες που βρίσκεστε στην ΑΕΚ, μπορεί να σκάσει λίγο το χειλάκι σας;

«Όχι, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος. Εγώ πήγα συνειδητά στην ΑΕΚ, όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να βρω αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζω καθημερινά. Περίμενα όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, όμως εμένα με ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι -δεν μπλέκομαι με τα οικονομικά.

Για να καταλάβετε, όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια είχαμε επτά ποδοσφαιριστές με εμπειρία από τη Super League και είχαμε πει να προσθέσουμε άλλους τρεις με παρόμοια εμπειρία. Τελικά, από ό,τι βλέπω, η ομάδα θα στηριχτεί σε παιδιά που είναι ερασιτέχνες και που πάνε να γίνουν επαγγελματίες σε μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα. Βασικοί θα είναι ερασιτέχνες και οι υπόλοιποι θα τους συμπληρώνουν».

Ο αριθμός των επτά επαγγελματιών έχει μειωθεί δηλαδή;

«Μειώνεται συνέχεια. Μάλλον και ο Λεονάρντο θα αποτελέσει παρελθόν. Τα παιδιά αυτά είναι τελείως απροπόνητα. Ανέβηκαν ξαφνικά από τη β’ ομάδα στην πρώτη. Η προσπάθεια που καταβάλουν και ο ενθουσιασμός τους είναι αξιοσημείωτος και αξιοσέβαστος σε σημείο που τους… λυπάμαι. Σήμερα π.χ. τους έδωσα ρεπό κι αυτό γιατί δεν έχουν την υποδομή να αντέξουν. Τους είδα ταλαιπωρημένους και τους έδωσα ρεπό μέσα σε πανηγυρισμούς.

Εδώ θέλω να σημειώσω ότι είναι αξιοσέβαστη και η συμπεριφορά των παλαιότερων παιδιών, όπως π.χ. ο Κοντοές, ο οποίος μετά από ένα χρόνο είναι πλέον παλιός. Αλλά και ο Λαγός, ο Καράμπελας, οι τερματοφύλακες που έχουν μείνει βοηθούν αυτά τα παιδιά που σέρνονται. Ξεκινάμε από το μηδέν σε όλα. Μηδέν τακτική, μηδέν φυσική κατάσταση, μηδέν δύναμη.

Εγώ είμαι εγωιστής. Πιστεύω σε μένα, στις δυνατότητές μου και πιστεύω ότι όποιος δουλεύει συνειδητά με αγάπη, όπως κάνουν αυτά τα παιδιά, θα δικαιωθεί στο τέλος. Μπορεί να αργήσουν, αλλά στο τέλος θα δικαιωθούν. Θα το ξαναπώ: Δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε η ΑΕΚ, έχουμε ένα δικέφαλο αετό στην καρδιά μας που μας δίνει δύναμη, τον κόσμο που θα γίνει ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας και εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, θα δώσουμε την ψυχή μας προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτή την ομάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει τα πάνδεινα».

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που τη χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο…

«Ακριβώς. Σκεφτόμουν τις προάλλες πόσο φτωχό θα ήταν το πρωτάθλημα αν δεν υπήρχε η ΑΕΚ και άλλες ομάδες του ίδιου βεληνεκούς. Εμείς θα κάνουμε υπέρτατη προσπάθεια, όλοι μαζί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενωμένοι, αγαπημένοι θα δώσουμε μια πολύ μεγάλη μάχη κι εύχομαι να δικαιωθούν όσα παιδιά είναι μαζί μας».

Αν η ΑΕΚ είχε αύριο παιχνίδι να παίξει, θα είχε πρόβλημα να ανταπεξέλθει με μια έτοιμη ενδεκάδα;

«Δεν μπορεί η ΑΕΚ να κάνει ενδεκάδα αυτή τη στιγμή. Εγώ προσπάθησα να μην πάει η ομάδα στην Αγγλία. Όταν κατάλαβα ότι θέλουμε πολλή δουλειά, ότι οι παίκτες φεύγουν ένας-ένας και θα μείνουμε με παιδάκια, ζήτησα να μην πάμε, όμως υπάρχει οικονομική ρήτρα και δεν έχουμε περιθώριο. Θα πάμε, είναι μια τεράστια εμπειρία για τα παιδιά. Θα πάμε σαν ΑΕΚ, να παίξουμε αξιοπρεπέστατα, με στόχο να κερδίσουμε όλα τα ματς. Το έχω ξαναπεί: Η ΑΕΚ δεν μπορεί να χάνει πουθενά, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση. Αυτό πρέπει να νιώσουν οι παίκτες: Ότι το σύνολο που υπηρετούν είναι τεράστιο».

Επειδή υπάρχουν αυτά τα μεταγραφικά σενάρια για τον Μάντζιο και τον Μόρα. Είναι δικές σας επιλογές;

«Είναι δικές μου επιλογές και οι δύο, όμως δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει με το οικονομικό κομμάτι. Εάν οποιοιδήποτε ποδοσφαιριστές που έχουν εικόνες από τη Super League ερχόντουσαν στην ΑΕΚ (όποιου επιπέδου), θα μας έκαναν. Φανταστείτε λοιπόν να έρθουν δύο παιδιά σαν τον Μάντζιο και τον Μόρα, οι οποίοι είναι και καλοί και αναγνωρισμένοι ποδοσφαιριστές.

Εγώ όταν μπήκα στην ΑΕΚ 16,5 χρόνων να παίξω, είχα δίπλα μου τον Μαύρο, τον Δομάζο, τον Παπαϊωάννου, τον Μπάγεβιτς. Εάν δεν ήταν αυτοί οι παίκτες, δεν θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε ούτε εγώ, ούτε ο Μανωλάς ούτε κανένας. Οι καλοί παίκτες βοηθούν τους νεαρούς καλούς παίκτες να εξελιχθούν. Μόνος του ένας παίκτης δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Ως προπονητής της ΑΕΚ, πρέπει να λέω και να πιστεύω ότι θα πάμε για το πρωτάθλημα».
Πηγή: Sport-fm.gr