Ως το μεταβατικό στάδιο που θα τον οδηγήσει σε κορυφαίο επίπεδο στο μέλλον είναι η επιλογή της Πάρμα για τον Σωτήρη Νίνη, όπως τόνισε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο εκπρόσωπος του διεθνή άσου, Γιώργος Παθιακάκης.

H «θερμή» προσέγγιση που έκαναν οι «παρμέντσι» στον πρώην άσο του Παναθηναϊκού και παρά το γεγονός ότι είχε τραυματιστεί ήταν ο κύριος λόγος για την αποδοχή της πρότασης, καθώς το οικονομικό δεν «έπαιξε» ρόλο, σύμφωνα με τον μάνατζερ του Νίνη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Παθιακάκης στους 94,6 και την εκπομπή «Insiders»:

Για την επιλογή της Πάρμα:
«Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη για την επιλογή. Δικός μας στόχος ήταν το επόμενο βήμα μακριά από την Ελλάδα να είναι μεταβατικό και όχι σε κορυφαίο επίπεδο. Όχι γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Σωτήρης, αλλά για να φτάσει ψηλά σιγά-σιγά. Σίγουρα και ο τρόπος που μας προσέγγισαν έπαιξε το ρόλο της, ενώ σίγουρα και αυτοί σκέφτηκαν ότι μπορούν να επενδύσουν πάνω του». Μάλιστα, πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από την Πάρμα αρχικά και μετά έκαναν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους, με τελευταίο παράδειγμα τον Τζιοβίνκο».

Για τις προτάσεις από την Ιταλία:
«Οι άνθρωποι της Πάρμα μας είπαν ότι τον παρακολουθούσαν για δύο χρόνια, πριν κάνουν επίσημο το ενδιαφέρον τους. «Νομίζω είχε γίνει η επιλογή πριν τον τραυματισμό, αλλά όταν περνάς μια δοκιμασία και δείχνουν ότι σε πιστεύουν, τότε κλείνεις προς τα εκεί καλύτερα. Υπήρξε ακόμα μια ομάδα από την Ιταλία, ωστόσο η πρόταση της ήταν φιλολογική, χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες. Είναι ένα καλό συμβόλαιο, που μπορεί άλλες ομάδες να έδιναν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά δεν ήταν οικονομικό το θέμα».

Για το ιταλικό ποδόσφαιρο:
«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να αγωνιστείς καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι θεωρείται υποβαθμισμένο. Εκεί μαθαίνεις πολλά περισσότερα σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε άνθιση και όλο και περισσότερες ομάδες…. μεγαλώνουν».

Πηγή: sport-fm.gr