Έχοντας ως κυρίαρχο θέμα συζήτησης τα προνόμια των αθλητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα(11/7) η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Κάτω από ήρεμο κλίμα, με θέληση και διάθεση για συζήτηση ο κ.Ιωαννίδης άκουσε με προσοχή απο τον κ.Διαθεσόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υγρός στίβος, αναφέρθηκαν σε οικονομικά ζητήματα, αλλά και για τα κολυμβητήρια τα οποία καθημερινά πλησιάζουν όλο και πιο πολύ στο… λουκέτο.

Στο τέλος της συνάντησης, μίλησαν με μεγάλη χαρά για το μοναδικό ομαδικό άθλημα, το οποίο θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, το πόλο.

«Θίξαμε σε βάθος και πολύ συγκεκριμένα ορισμένα θέματα. Το θέμα των προνομίων κυριάρχησαν στην κουβέντα. Ο κ. Ιωαννίδης έχει τη θέληση και τη βούληση από τη θεσμική του θέση, ως υφυπουργός, να προχωρήσει πραγματικά το θέμα των προνομίων γιατί πιστεύει κι εκείνος, ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον αθλητισμό, ώστε να μην υποβαθμιστεί και να μη χάσουμε καλούς αθλητές μας, που αυτή τη στιγμή η Αμερική, η Γερμανία και άλλοι επιτήδειοι μας τους παίρνουν. Τους δίνουν, δηλαδή τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να έχουν και επαγγελματική προοπτική, κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και διώχνουμε έτσι τα παιδιά μας.

Από τη συζήτησή μας, διαπίστωσα ότι υπάρχει υπερβολική βούληση και θέληση, ώστε να προχωρήσει αυτό το θέμα και πιστεύω ότι είναι και αληθινή», ανέφερε ο κ.Διαθεσόπουλος και συνέχισε σχετικά με τα οικονομικά θέματα: «Είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών βάσει των δυνατοτήτων, που έχει. Έχω την εντύπωση ότι από την προηγούμενη θητεία του έχει αποκτήσει μια πείρα και ξέρει τις ανάγκες του κάθε χώρου και θα πράξει ανάλογα και με βάση τις δυνατότητες του».

Στη συνέχεια, μίλησαν για το θέμα των κολυμβητηρίων: «Μεγάλη θέληση έδειξε επίσης για το θέμα των κολυμβητηρίων και γενικότερα των αθλητικών χώρων, που μέρα με τη μέρα ένα κλείνουν. Κάποια στιγμή θα βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο και δεν θα έχουμε χώρους. Όπως είπα και σε εκείνον και νομίζω ότι το κατάλαβε, όπως δεν νοείται παιδεία χωρίς σχολεία, έτσι δεν νοείται και αθλητισμός χωρίς αθλητικούς χώρους. Επειδή σήμερα έχουμε και μια συνάντηση στο ΟΑΚΑ με όλα τα Σωματεία της Ελλάδας δεσμεύτηκα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, να κάνουμε μια εκτίμηση και ορισμένες προτάσεις, τις οποίες θα κωδικοποιήσω και θα του τις φέρω για να δούμε τι μπορεί να κάνει».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ μίλησε και για την Ολυμπιακή ομάδα: «Θίξαμε επίσης το θέμα της συγκρότησης της Ολυμπιακής αποστολής, όπου η ΚΟΕ, για άλλη μια φορά έχει το 30%. Ακόμα, τον ενημέρωσα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Συγχρονισμένης κολύμβησης, που θα διεξαχθεί στο Βόλο και ανταποκρίθηκε. Τέλος, του έδωσα μια εικόνα για το πώς έχει η κατάσταση στα οικονομικά και νομίζω την κατάλαβε. Δεν του μίλησα για συγκεκριμένα ποσά. Όσα έχει θα μοιράσει».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κουβέντα να «περιστρέφεται» γύρω από το πόλο:«Αναφερθήκαμε και στο πόλο, που είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα, που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του μπάσκετ. Παρ’ όλο που δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένο, τον παρακάλεσα αν μπορεί, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, να δώσει έστω ένα συμβολικό ποσό. Νομίζω τα σημείωσε όλα όσα είπαμε και έπεται κι άλλη συνάντηση σχετικά με τα κίνητρα, το θέμα των κολυμβητηρίων και άλλα γενικά θέματα» τόνισε στο τέλος ο πρόεδρος της ΚΟΕ».

Πηγή: Sport-fm.gr