Ένα από τα «αγκάθια» των ελληνικών συλλόγων για να προσελκύσουν δύσκολες περιπτώσεις αθλητών, ακόμη και να ανανεώσουν τη συμφωνία μαζί τους, είναι το υψηλό ποσοστό φορολόγησης στα συμβόλαιά τους. Το 42% «καπέλο» έμοιαζε απαγορευτικό, καθώς εάν θεωρητικά σε ένα ποδοσφαιριστή προσφέρεται 1 εκατ. ευρώ ετησίως, η ομάδα του θα έπρεπε να πληρώσει και 420 χιλ. ευρώ στην Εφορία.

Αυτό ενδέχεται να αλλάξει, καθώς σύμφωνα με τη «SportDay», η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση της φορολόγησης των συμβολαίων στον επαγγελματικό αθλητισμό, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει στο 30%. Μάλιστα, αναφέρεται ότι εάν το μέτρο αποδειχτεί πετυχημένο, τότε το συγκεκριμένο ποσοστό θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Αυτό θα επιτρέψει στους συλλόγους τόσο να εξοικονομήσουν χρήματα όσο και να δελεάσουν με καλύτερα συμβόλαια ποδοσφαιριστές που το κασέ τους είναι αρκετά υψηλό, κάνοντας την υπέρβαση. Το σκεπτικό βασίζεται πως με τη μείωση αυτή, οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες μεταγραφές και όχι λιγότερες και ακριβές, προκειμένου να αυξηθεί ο τζίρος γύρω από τον επαγγελματικό αθλητισμό.