Την περίπτωση του Ενρίκε Σερένο εξετάζει ο Ολυμπιακός, όπως επιβεβαιώνει η διοίκηση του συλλόγου.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες επανέλαβαν για ακόμη μία φορά ότι τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας θα συζητηθούν με την έλευση του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην Ελλάδα.

Ο Πορτογάλος στόπερ της Πόρτο, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2014, έπαιξε φέτος δανεικός στην Κολωνία έχοντας 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο Γερμανίας.

«Είναι ένας παίκτης που έχει προταθεί και εξετάζεται, όπως και πολλοί άλλοι. Ούτως η άλλως όλα τα μεταγραφικά θέματα θα τεθούν στο τραπέζι αύριο (σήμερα) στο ραντεβού με τον κ. Ζαρντίμ με τους κύριος Βρέντζο και Κοβάσεβιτς», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ.

Από την πλευρά τους, οι «δράκοι» δεν έχουν πρόβλημα να τον πουλήσουν ή να τον παραχωρήσουν εκ νέου με τη μορφή δανεισμού, αφού έχουν αρκετούς αμυντικούς στο ρόστερ τους και ο 27χρονος παίκτης φέρεται να είναι στη λίστα του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Τύπος στην πατρίδα του Ζαρντίμ θεωρεί ότι με ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ (ίσως και λιγότερα) ο Σερένο μπορεί να πουληθεί στους ενδιαφερόμενους. Η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και οι υπόλοιπες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, θα συζητηθούν στη σημερινή σύσκεψη του 38χρονου προπονητή με τη διοίκηση.

Όσον αφορά την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή όχι του Όλοφ Μέλμπεργκ. Εκτός του προαναφερθέντος Σερένο, έχουν ακουστεί τα ονόματα του Κανού της Σταντάρ Λιέγης, του Πόλγκα και του Κουεγιάρ. Η περίπτωση του Μπρούνο Αλβες φαντάζει απίθανη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα πορτογαλικά Μέσα υποστήριζαν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Σόουζα της Πόρτο, ο οποίος είναι αμυντικός χαφ, έχει ρήτρα 25 εκατ. ευρώ και έχει δοθεί δανεικός στην Γκρέμιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα, έβαζαν στον κόλπο τους Πειραιώτες για τον Μίγκελ Βιτόρ της Μπενφίκα, ο οποίος είναι 22 ετών, μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός και ως δεξί μπακ.

Για το «δεκάρι» που ψάχνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του Τσάβες και του Μασάδο, ενώ μία άλλη επιλογή είναι ο Φαρνερούντ της Γιουνγκ Μπόις.

Οι διοικούντες τον σύλλογο υποστήριζαν ότι «δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για την επέκταση του συμβολαίου του Βασίλη Τοροσίδη», ενώ εκφράζουν την εκτίμηση ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να έρθει κάποια πρόταση για τον διεθνή μπακ-χαφ.

Πηγή: sport-fm.gr